Sonyn prototyyppinäyttö reagoi paineeseen

Japanilainen elektroniikkajätti Sony on kehittänyt kosketusnäytön, joka kykenee rekisteröimään kosketuksen luoman paineen. Kyseessä on LCD-näyttö, jonka sensorit tunnistavat, kuinka suurella paineella näyttöä kosketetaan. Pakettiin on lisäksi yhdistetty palauteominaisuus, jonka ansiosta näyttö värisee sitä kosketettaessa.

Sonyn näyttö on vasta prototyyppiasteella, mutta yhtiön mukaan se saatetaan nähdä piakkoin myös tositoimissa. Valmistaja esitteli tuotettaan Open House 2010 -messuilla ja kertoi sen olevan suunniteltu erityisesti matkapuhelimiin, josta kielii myös Sony Ericssonin logo itse prototyyppilaitteessa.

Kosketusnäyttöä demottiin Sonyn toimesta Cover Flow -näkymää muistuttavalla käyttöliittymällä. Siinä kuvista muodostunut valikko liikkui sitä nopeammin mitä suuremmalla paineella käyttäjä näyttöä kosketti. Näyttö mahdollistaisi näin ollen uudenlaisten käyttöliittymäelementtien suunnittelemisen.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

  1. Niitä Nokian taannoisia kosketusnäyttöteknologiapatentteja tulkittiin ainakin myös siten, että kosketuksen vahvuus vaikuttaa siihen miten laite käyttäytyy.

    Mitenhän tässä käy?

  2. Ettei kyseessä ole erityisesti kapasitatiivisesta näytöstä – sitten uutisen arvon voisi ymmärtää.

    Minulla on tuossa N900 puhelimessa MyPaint piirto-ohjelma. Siinä kun painaa kovemmin, tulee paksumpi viiva. Eli tuossa N900 resistiivisessä näytössä on tuo paineentunnistus ominaisuus.

    (Se myös tärisee kosketuksesta, jos sen ominaisuuden todella haluaa käyttöön.)

  3. Itse muistan myös tuon Nokian vasta tekemän patentin painamisen lujuudesta…

  4. Patentit nyt ovat niin ympäripyöreitä ettei niitä osaa tarkasti määritellä edes patentinlaatijat itse. Eiköhän tässä ole jokin oma tekniikkansa verrattuna Nokian. Ja ainakin vissinä erona on se (mitä nyt artikkelista voi päätellä), että Sony Ericsson kenties tällaisen laitteen oikeasti tuo markkinoille. Nokialla on kymmenittäin patentteja joita olisi mielenkiintoista nähdä laitteissa mutta Nokia ei näitä kuitenkaan vielä käytä.

Kommentointi on suljettu!