Motorolan tavoitteena kahden gigahertsin Android-puhelin

Applen iPhone 4 voi olla tällä hetkellä kuuma puheenaihe, mutta Motorolan suunnitelmien toteutuessa se ja muut kilpailijat voivat jäädä sanattomiksi. Yhtiön mobiiliosaston toimitusjohtaja Sanjay Jha paljasti hiljattain mielenkiintoisia yksityiskohtia Motorolan loppuvuoden suunnitelmista, joihin kuuluu erittäin tehokkaan Android-puhelimen julkaiseminen.

Pääjohtajan toiveissa on, että Motorola saa markkinoille vielä tämän vuoden puolella älypuhelimen kahden gigahertsin suorittimella. Merkittäviä yksityiskohtia Jhan ei suostunut paljastamaan, mutta nimettömäksi jääneen Motorolan johtajistoon kuuluvan henkilön kerrotaan kommentoineen puhelimen edustavan aivan teknologian huippua. Käytännössä amerikkalaisyhtiön tavoitteena olisi rakentaa puhelin, joka edustaa teknologisesti kaikkea sitä mikä tänä päivänä on mahdollista.

Tietojen mukaan puhelimesta löytyisi huippu tehokkaan prosessorin lisäksi gyroskooppi, NVIDIA Terga -piiri ja Flash 10.1 -tuki. Aika näyttää, pystyykö Motorola todella tuomaan vuoden 2010 aikana markkinoille suunnitelmiensa mukaisen lippulaivamallin.

Lähde: Engadget

7 kommenttia

 1. Vaikka teknologia olisi kuinka edistyksellistä myös akkukesto täytyy huomioida. Jos puhelimen suoritin toimii kahden gigahertsin nopeudella akku kuluu silloin erittäin nopeasti. Olisi hyvä jos prosessori kellottaisi itseään tarpeen vaatiessa. Esim:

  Puhelun aikana: 500 MHz
  Pelatessa tai raskaan sovelluksen käytön aikana: 2 GHz

  Tämä oli vain esimerkki mutta näinkin voidaan säästää energiaa ja akku kestää kauempaan.

  Signeeraa. Bhidda Kanth Deb

  1. Noinhan ne prosessorit toimii jo nykyään. Esim. N900 kellottaminen ei hirveästi vaikuta akkukestoon, koska ei se prosu täysillä käy kuin murto-osan ajasta.

   Ja Moton muotoilusta.. Ainakin Milestone oli ihan järkyttävän näköinen, sen kohdalla ei selvästikään ollut panostettu ulkonäköön.

   1. Milestonehan on oikein kivan näköinen laite.

 2. kuulostaa hyvältä… piristävä uutinen, että motorola panostaa ihan oikeisiin älypuhelimiin. motorolan kohdalla en ole huolissani muotoilusta… heidän on pakko panostaa myös siihen.

  ps. tämä voi tarkoittaa sitä, että myös minä vaihdan puhelinta!

  t. osakkeenomistaja

 3. Väittäisin, että jopa kiinalaisilla puhelinvalmistajilla olisi resurssit tuoda markkinoille puhelin joka sisältää ”kaiken”. Eri asia on, onko se järkevää? valmistus- ja materiaalikustannukset nousevat pilviin.

  1. Tuskinpa Kiinassa kovin korkealle nousevat. Ongelmana taas on softan laatu, jos se kiinassa ruvetaan paketoimaan.

   1. Kiinalaiset voivat käyttää esim. androidia tai Windows Phonea siinä missä kuka tahansa muukin, veikkaisin. Motorolakin on Androidkäyttiksen bulkkivalmistaja.

Kommentointi on suljettu!