Samsung: iPhone 4:n näyttö ei pärjää AMOLED-tekniikalle

Apple iPhone 4:n Retina Display -kosketusnäyttö ei pärjää AMOLED-tekniikalle, väittää Samsungin edustaja Korean Herald -verkkosivustolle. Yhtiön mukaan näyttö ei ole suuresta resoluutiostaan huolimatta juurikaan Galaxy S:n näyttöä tarkempi, mutta kuluttaa sen sijaan peräti 30 prosenttia Super AMOLED:ia enemmän virtaa.

Korealaisyhtiön kanssa toista mieltä on Applen toimitusjohtaja. Steve Jobs kehui iPhone 4 -julkistustilaisuudessa IPS-tekniikkaan tukeutuvan näytön asettavan markkinoille uuden standardin, jota kilpailijat tuskin saavuttavat pääjohtajan mukaan kovinkaan pian. Samalla Jobs totesi, että OLED-tekniikalla ei ole mahdollista toteuttaa iPhone 4:n kaltaista näyttöä, jonka resoluutio yltää 960 x 640 pikseliin.

Tarkkuus on Samsungin edustajan mukaan ainut tekijä, jossa iPhone 4:n näyttö hakkaa Galaxy S:n Super AMOLED -näytön. Applen käyttämä tekniikka jää jälkeen kontrastissa, katselukulmassa ja vasteajassa, kertoo yhtiön edustaja.

Lähde: Engadget

7 kommenttia

  1. Eivät ne oled näytöt olekkaan parempia vaan super amoled.

  2. Oliko tämä yllätys? Apple on tekniikan osalta perässähiihtäjä

    1. Ja Samsungilla taas on näyttötekniikassa laajaa osaamista ja ainakin suurista valmistajista mielestäni edelläkävijän titteli (led-tv:t, 3d-tv:t…).

  3. Apple = perustason puhelinvalmistaja (luokkaa Motorola & SE).

  4. Itselle tuo kommentti akun kestosta tuntuu kyllä tärkeimmältä. Mielestäni nyt jo nautimme mahtavista näytöistä, jotka hoitavat hommansa paremmin kuin hyvin.

  5. Ei pärjää Nokiakaan sen uusien mallien Oled-näytöillä Samsungin Super-Amoledille!!!.
    😉

  6. On niissä nykyään sentäs Nokian uusissa malleissa Samsungin tekemät AMOLED näytöt (N8). Pihtaavat kyllä super-AMOLEDit vielä itsellään.

Kommentointi on suljettu!