Nokia esitteli uuden QWERTY-puhelimen: X5-01

Nokia on esitellyt Singaporessa pidettävässä Nokia Connection -tapahtumassa uuden puhelimen viihdekeskeiseen X-sarjaan. Kyseessä on markkinoiden valtavirrasta ulkoisesti poikkeava Nokia X5-01, joka on varustettu alhaalta esiin liukuvalla QWERTY-näppäimistöllä. Uutuus saapuu myyntiin Indonesiassa heinä-syyskuussa noin 165 euron verottomaan myyntihintaa. Ikävä kyllä yhtiö ei osannut vielä kertoa mitään varmaa muiden markkinoiden osalta.

Yhtiön musiikkipuhelimille ominaiseen tapaan valmistaja kehuu Nokia X5-01:n omaavan loistavan äänenlaadun ja hyvän kaiuttimen. Helppokäyttöisyyttä silmällä pitäen laitteeseen on sijoitettu erilliset musiikkinäppäimet, joilla soittimen hallinta sujuu vaivattomasti.

Puhelimen keskeisimpiä ominaisuuksia ovat 2,36 tuuman näyttö (320 x 240 pikseliä), HSDPA, HSUPA, WiFi, Bluetooth 2.1, microSD-muistikorttipaikka, viiden megapikselin kamera ja Symbian S60 3rd Edition FP2 -alusta. Tehopuolelta löytyy useista suomalaisvalmistajan puhelimista tuttu 600 megahertsin suoritin.

Nokia lupaa uutukaiselleen peräti 16 päivää valmiusaikaa ja kehuu musiikin soivan yhdellä latauksella jopa 24 tuntia. Kooltaan X5-01 on 74,3 x 66,44 x 16,85 millimetriä ja se painaa 129 grammaa.

Lähde: Nokia Conversations

6 kommenttia

  1. Tulee vähän mieleen SE Xperia X10 mini pro. 😛

  2. Aivan hirvittävän näköinen tuote Nokialta! Kohta sijoittajat varmaan hermostuvat lopullisesti. Nokia taitaa taantua pelkäksi edullisten puhelinten valmistajaksi.

  3. Piristävää nähdä välillä muunlaistakin muotoilua kun über-ruman iPhonen jälkeen kaikki on näyttänyt samalta. Samsung tosin silti muotoilun ja laadukkuuden selkeä ykkönen.

    1. Komppaan, että on kiva nähdä jotain erilaistakin. Ikävä on sitä aikaa kun Nokiakin uskalsi vielä kokeilla kaikenlaista. Vaikka esim. 7600, 7710 ja vaikka N91 olivat kai kaikki enemmän tai vähemmän floppeja (omasta kokemuksesta osittain syyttä) erosivat ne mukavasti valtavirrasta.

Kommentointi on suljettu!