Operaattorivapaan Apple iPhone 4:n hinnasta vihiä

Apple on aloittanut iPhone 4 -kosketusnäyttöpuhelimensa ennakkotilauksien vastaanottamisen muutamissa maissa kuten Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Ranskassa. Tieto ei Suomen markkinoita ajatellen ole kovinkaan merkityksellinen, mutta paljastuneet hinnat kiinnostavat varmasti käyttäjiä myös täällä Pohjolassa.

Ennakkotietojen mukaisesti Yhdysvalloissa uutuuspuhelimen saa itselleen AT&T-operaattorin sopimuksen kera 199 tai 299 dollarilla. Mielenkiintoisemmat tiedot koskevat kuitenkin Iso-Britanniaa ja Ranskaa, joissa Apple myy virallisessa verkkokaupassaan iPhone 4:ää täysin ilman operaattorilukkoja. Iso-Britanniassa iPhone 4 maksaa mallista riippuen 499 (600 euroa) tai 599 puntaa (720 euroa). Ranskassa 16 GB:n mallista saa pulittaa 629 euroa ja 32 GB:n iPhone 4:stä köyhtyy 739 euroa.

Mallistossa kolmantena pysyvä iPhone 3GS, jonka tallennustila on tiputettu kahdeksaan gigatavuun, maksaa Ranskassa ilman operaattorilukitusta hunajaiset 519 euroa. Summa on paljon jo vuoden markkinoilla olleesta puhelimesta.

Lähde: Engadget