Samsungilta uusia Android-puhelimia: Galaxy 3 ja Galaxy 5

Samsung Galaxy 3 ja Galaxy 5

Matkapuhelinvalmistaja Samsung on julkaissut CommunicAsia2010-messuilla Google Android -pohjaiset Galaxy 3– ja Galaxy 5 -puhelimet, jotka rantautuvat myyntiin heinäkuussa. Uutuuksissa yhtiö on pyrkinyt huomioimaan erityisesti sosiaaliset palvelut, joita pääsee hallitsemaan valmistajan omalla Social Hub -sovelluksella.

Molemmat puhelimista perustuu Google Android -alustan 2.1-versioon. Sen päällä on yhtiön TouchWiz 3.0 -käyttöliittymä, joka on tuttu muun muassa Galaxy S -mallista. Kertaalleen mainittu Social Hub kerää yhteen paikkaan ystävien tilapäivitykset, sähköpostit ja kalenterimerkinnät. Lisää sovelluksia puhelimiin voi hakea Android Market -ohjelmistokaupasta.

Samsung Galaxy 3 on suora seuraaja Galaxy Spica -mallille, jonka korealaisvalmistaja kehuu menestyneen markkinoilla hyvin. Sen ominaisuuksiin lukeutuvat 3,2 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, HSDPA, WiFi, Bluetooth 2.1, GPS, kolmen megapikselin automaattitarkenteinen kamera ja yksi gigatavu sisäistä tallennustilaa. Sulavuudesta huolehtii 677 megahertsin suoritin. Uutuuden suositushinta on 329 euroa.

Galaxy 5:tä Samsung hehkuttaa yhtiön pienimmäksi kosketusnäyttöpuhelimeksi, josta löytyy kapasitiivinen kosketusnäyttö ja Android 2.1 -alusta. Puhelimessa hyödynnetään Corby-sarjasta tuttua muotokieltä ja se on kooltaan 108 x 56 x 12,6 millimetriä.

Puhelimen ominaisuuksia ovat HSDPA, WiFi, Bluetooth 2.1, GPS, kahden megapikselin kamera, microSD-muistikorttipaikka, FM-radio, 2,8 tuuman näyttö ja 600 megahertsin suoritin. Suositushinnaksi valmistaja ilmoittaa 269 euroa.

7 kommenttia

  1. Android siellä, Android täällä. Mutta hienonnäköistä Android vehjettä saa jäädä odottamaan.

  2. Näyttävät tosiaan kaikki aivan samanlaisilta. Samsungista tulossa uusi Nokia. Eipä ole tosiaan mitään innovatiivisuutta näissä.

  3. Mitäs vikaa Galaxy S:ssä on? O_o Jos ulkonäöstä siis puhutaan. Ja milläköhän valmistajalla ne puhelimet nyt on niin hienoja ja innovatiivisia`, Aplella? 😀

  4. Tuo Galaxy 3 on oikein hienon näköinen.

  5. Suorituskykyä siinä olla pitää… ei sen tartte olla mitenkään erikoisen näkönen… 🙂

Kommentointi on suljettu!