Tutkimus: Facebook selvästi suosituin sovellus älypuhelinkäyttäjien keskuudessa USA:ssa

Mobiilisovellusten markkinat kasvavat tulevina vuosina entisestään, sillä tutkimusten mukaan kehittyneemmät puhelimet ohittavat niin sanotut peruskännykät vuoden 2011 aikana Yhdysvalloissa. Rapakon takana markkinoita hallitsevat pitkälti kolme alustaa, jotka ovat BlackBerry, iPhone ja Android.

Tutkimusyhtiö Nielsen on koonnut mielenkiintoisia tilastoja sovellusmarkkinoiden tilasta USA:ssa. Tilasto koostuu kyselystä, johon mukaan on otettu 4200 käyttäjää, jotka ovat ladanneet sovelluksia puhelimeensa viimeisen 30 päivän aikana.

Tilastojen mukaan älypuhelinkäyttäjillä on puhelimissaan keskimäärin 22 ladattua sovellusta. Peruspuhelinten omistajilta löytyy sen sijaan keskimäärin 10 sovellusta. Latausmäärät jakautuvat seuraavasti eri alustojen välillä:

  • Apple iPhone: 37
  • Google Android: 22
  • Palm: 14
  • Windows Mobile: 13
  • BlackBerry: 10

Maininnan tutkimuksessa ansaitsee myös käytetyimpiä sovelluksia koskevat luvut. Tutkimuksen perusteella Facebook on selvästi käytetyin mobiilisovellus eri alustojen käyttäjien keskuudessa. Pienen poikkeuksen tilastoon tekee Android-käyttäjät, jotka viettävät eniten aikaa Google Maps -karttapalvelun kanssa. Muita suosittuja sovelluksia ovat Weather Channel ja Pandora.

Lähde: Gizmodo

3 kommenttia

  1. Tiedä sitten voiko tuota tutkimustulosta ottaa ihan varauksettomasti. jos kyselyyn on tosiaan osallistunut ne, jotka on ladannut sovelluksia viimeisen 30 päivän aikana, niin luulisi että alustojen välillä olisi suurempi hajonta ladattujen sovellusten välillä. Vähän tulee tunne, että eri alustojen tulokset on hikan liian samankaltaisia, eli kyselyssä on ehkä annettu lomakkeella valmis sovelluslista, josta on voinut ruksata nes ovellukset joita on asentanut.

    1. Ah hetkonen tuo uutisen kuva on ilmeissesti kaavio käytetyimmistä sovelluksista.

      No jokatapauksessaa ottaisin tuon varauksella. Facebookin ja Google Mapsin yleisyys käytössä ei tietty yllätä. Mutta noiden muiden osalta voisi luulla olevan enemmän hajontaa. Nyt esim kaikissa tapauksissa on mukana Weather Channel ja Pandora. Toki onhan se mahdollista, että kaikki käyttää just noita palveluja mutta musiikki- ja sääpalveluita on niin paljon muitakin, että vähän pistää epäilemään sitä valmista sovelluslistaa johon on omat valinnat ruksattu ja se ei välttämättä anna ihan totuudenmukasta kuvaa.

  2. Facebookin löytyminen listan kärjestä ei tuo yllätyksiä, taitaa olla kovassa huudossa ulkomailla tuo pandora, Suomessahan se ei toimi lainkaan, en kyllä ihan varma ole

Kommentointi on suljettu!