Nokia N8 jälleen videolla

Heinä-syyskuussa kauppoihin saapuva Nokia N8 kuuluu maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan tämän hetken kiinnostavimpiin puhelimiin. Tulevasta uutuudesta on nähty jo videoita, mutta nyt tarjolla olisi lisää liikkuvaa kuvaa ja Engadget-verkkosivuston pikainen mielipide N8:sta, jota sivuston toimitus oli hiljattain päässyt kokeilemaan Lontoossa.

Engadgetin toimitus vakuuttui uutukaisen multimediaominaisuuksista ja loistavasta kamerasta. Ikävä kyllä sivuston mielestä puhelimen pahin ongelma on Symbian^3-alusta, joka ei anna oikeutta laitteen tekniikalle. Nokian antamien tietojen mukaan alusta ei ole edelleenkään täysin valmis, joten toivoa tilanteen parantumiselle on.

Lontoon tilaisuudesta Engadget toi tuliaisina myös muutamia mielenkiintoisia videoita, joissa Nokia N8:n ominaisuuksia esitellään. Ensimmäisellä videolla Nokia demoaa sähköpostin käyttöä television kautta HDMI-liitännän avulla. Toisessa pätkässä keskitytään Symbian^3:n ominaisuuksiin ja käyttöliittymään.

Lisää Engadgetin mietteitä puhelimesta voi lukea lähdelinkin takaa.

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1518/

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1519/

Lähde: Engadget

26 kommenttia

  1. No tuskinpa katsoit edes tuon videon.

   Tuntuu kuitenkin kyllä siltä, että Symbain^3 ei tuo mitään uutta Nokian mallistoon.

   Ainoat innovaatiot nähdään ilmeisesti Maemo/MeeGo sarjassa. Ainakin sellaiset jotka meikäläistä kiinnostaa! 🙂

   1. Minusta taas tosiaan tuntuu, että hän katsoi videon, olihan toi aika ääripää kommentti, mutta ei tuo tuossa videolla kyllä hyvältäkään näytä

   2. Näyttää hyvältä? ihmettelen vaan mitkä sun luurikokemukset on tai mitä luuria käytät?. Toihan on ku etana jos sitä vertaa esim tän päiväiseen ios4:llä varustettuun iphone 3gs on meinaa sitten niin nopea. Veli näytti luuriaan ja sen rinnalla tämä tosiaan näyttää etanalta 🙂 En enää ihmettele kyllä iphonen suosiota, täytyy varmaan itsekin alkaa harkitsemaan nelosmallia todella vakavasti, tämä ei kyllä enää houkuttele yhtään 🙂

   3. Lue esim. toi lainaus minkä laitoin, ehkä ymmärrät sen jonain päivänä ehkä et, jos käytät ainoastaan nokian luureja niin tuskin

   4. Joo negatiivista kommenttia revitään kaikista maailman puhelimista, joten se siitä. Eikä tuo lainaus sovi tuohon luuriin ollenkaan. Hyvinhän tuo pyörii beta-kaatumisia lukuunottamatta. Täydellinen tai erikoisen näyttävä se ei ole, mutta hyvältä vaikuttaa.

 1. Sopii hyvin tuohon alempaan videoon, ulkomaalaisen tyypin kommenttia

  ”That is rubbish, Symbian and snappy don’t belong in the same sentence unless there’s a ’not’ between them, it’s been a complaint for years.

  See how the brainwashed Nokia sheep defend their laggy phone’s.

  It’s so bad they can’t even see that lagging and freezing are some of the main reasons Nokia has been losing high end marketshare.

  So you say Symbian doesn’t need 1GHz and 512MB, yeah sure is that why it takes ages for transitions and you get a few seconds of blank screen when turning the phone.”

  Kun tuota alempaa videota katsoo niin täytyy tosiaan ihmetellä mitä ne nokialla siellä parin 3 kuukauden aikana on tehny, kehitystä ei ole tapahtunut juurikaan, cover flow rullaa näyttävästi. Nimittäin ei tuollaisella kyllä nokia lisää asiakkaita tule saamaan. Käyttöjärjestelmä näyttää edelleen kankealta ja hitaalta esim htc/samsungin huippuluureihin verrattuna. Toivotaan kuitenkin nokian kannalta, että lopullinen versio on jotain aivan muuta

  1. ”See how the brainwashed Nokia sheep defend their laggy phone’s.”

   Kuinkakohan monta MILJOONAA ihmistä on valittanut esim. Iphonen ominaisuuksista, tai niiden puutteista oikeastaan 😀

 2. Taas vaihteeksi Nokia epätoivoissaan kopioinut Applelta Cover Flow’n. Tämän vuoksi eivät tällä mallilla astune USA:n markkinoille ollenkaan Applen vedenpitävän patentin vuoksi. Tosin, kuka amerikkalainen nyt edes Nokian olemassaolosta tietäisikään.

  1. Jos lähdetään puhumaan kopioinnista, niin Applea pahempaa ei taida olla

   1. Seuraile tekniikkablogeja ja niiden keskusteluja, jos haluat tietää tarkemmin. Nuo on semmoisia asioita että luen ja unohdan. Yleensä Apple fanipojat huutavat kovaan ääneen, kuinka muut kopioivat Iphonen ominaisuuksia kunnes selviää, että Apple on itseasiassa pöllinyt tekniikat muilla ja brändännyt ne eri nimellä. Muistaakseni esim. Cover Flow ei ole Applen kehittämä.

   2. On eri asia, kuka sen on kehittänyt, ja se, kuka sitä ensimmäisenä lisensoi/käyttää laitteissaan.

    Sekin on eri asia, tuoko laitteeseen moniajon vai Cover Flow’n. Eli tuoko laitteisiin jonkin perusominaisuuden, mikä on jo ollut lähes kaikilla muilla valmistajilla, vai ottaako toiselta valmistajalta sellaisen ominaisuuden, mikä on erottaa juuri kyseisen valmistajan muista ollen uniikki ja omalaatuinen.

 3. Mukava taas lukea hyvin perusteltuja argumentteja, miksi tämä on niin paska.. Juuri yhtä jouhevastihan tuo toimii kun esim. Desire, jonka olen omistanut. iPhone 3Gs:llä ei pystynyt tekemään käytännössä viittä minuuttia kauempaa mitään, ettei se olisi kaatunut (todella loisto puhelin siis, NOT!) Mikä siis tästä näiden videoiden perusteella tekee huonomman, siis sen lisäksi että Nokian haukkuminen on muotia?

 4. Älkää jaksako koko aika mollata… -.-
  Alkaa nimittäin tympii toi teidän nörttiasenne!!!

  Itseni mielestä tämä puhelin on huippi! (ostoslistalla) 😀

 5. Ei tässä puhelimessa ole muuta hyvää kuin kamera ja siinäkin turhan paljon megapikseleitä. Heinäkuussa katsotaan taas teknoyritysten kortit ja nähdään Nokian kurssin sukeltavan samaan tyyliin kuin uimahypääjät 😛

 6. Erittäin lupaavaltahan tuo vaikuttaa! Paljon huippuominaisuuksia, joita ei jälkikäteen voi ladata ja hintaa pidän suorastaan halpana. Näyttääkin hyvältä ja onneksi useita värejä tarjolla.
  Käytännössä tuo kamerakin korvaa aika hyvin digipokkarit, sillä 12 megapikselin lisäksi kameran fyysinen kenno on isompi eli noista megapikseleistä on ihan oikeastikin iloa. FM-lähetin on myös muissa malleissa havaittu hyväksi ominaisuudeksi.
  Varsin suopeasti tuo alkuperäinen Engadgetinkin arvio suhtautui. Epäilemättä softaa hiotaan kuten kaikki valmistajat tekevät. Minulla on useita kännyköitä käytössä, myös iPhone ja pari Samsungin mallia, mutta jo vain laitoin tilaukseen tuon N8:n.

  1. Eihän siitä hinnasta vielä mitään varmuutta ole? En jaksa uskoa, että luuria niin halvalla tullaan myymään mitä siitä aikoinaan puhetta ollut

   Mutta jos hinta pysyy tosiaan alta 400e ni sillon nokia pystyy kyllä hinnalla kilpailemaan

   1. 370€ ennen veroja, eli kyllä menee ~475€ hinta 🙂

 7. Aikamme suurimmat sodat: Xbox 360 vs PS3, konsoli vs PC, PC vs Mac ja Nokia vs Apple. Hauska lukea kaikkien kommentteja kun reilusti yli puolet on vahvasti subjektiivisia näkemyksiä jopa ilman käytännön kokemusta. Missähän lie sellanen keskustelu, missä esitettäisiin perusteltuja näkemyksiä eikä vaan yritetä haukkua toista kommentoijaa lyttyyn?

 8. Oikeasti mä pidän noksulle peukkuja sillä on han se kotimainen, mutta jos yrittää katsella tuota puhelinta muuten kun sinivalkoisten lasien takaa, niin onhan tuo aika heikko.

  Näyttää taas todella kankealta, lagittaa, jopa näytön rullaus tökkii, pitkiä latausaikoja ja ruma kuin mikä. Samaan aikaan apple tekee puhelimet lasista, nokia näyttää halvalta muoviromulta.

  Haluaisin kovasti että Nokia menestyisi, mutta tällä puhelimella ei ole mitään saumaa. Ehkä pikainen Androidin käyttöönotto tai todellinen kehitys Meegon kanssa voisi pelastaa vielä, mutta se ovi sulkeutuu pian.

 9. ei hyvää päivää näitä kommentteja ”kamerassakin on liikaa megapikseleitä”…
  ottaa päähän jengin nörttiasenne
  ps. näytti hyvältä

 10. Minusta tuo on hyvä kännykkä ”vanhalle kansalle´´. esimerkiksi näytin tädilleni minun HTC Heroa hän sanoi että tuohan on kannettava tietokone hänellä itsellään on Nokia X6 CWM että yksin kertainen menee vanhalle;D

 11. Näyttäähän tuo hyvältä, ominaisuudet ja ulkonäkö, mutta taitaa ikäväkyllä olla aika reilusti alitehoinen? Nuo kommentit lagaamisesta pitävät kyllä paikkansa. Harmi, olis hieman kiinnostanut tämä N8. Itse en ole vielä päättänyt onko seuraava luuri iphone 4 vai tämä, kun tuo htc evokaan ei taida ainakaan kovin pian eurooppaan rantautua…

Kommentointi on suljettu!