Androidin käyttöliittymä kokee merkittävän muutoksen seuraavassa versiossa?

Google on päivittänyt Android-mobiilialustaansa uusilla ominaisuuksilla tasaiseen tahtiin. Vähemmälle huomiolle hakukonejätin uudistuksissa on jäänyt käyttöliittymä, joka ei ole kokenut merkittäviä muutoksia sitten ensimmäisen version. Tilannetta ollaan huhun mukaan jo korjaamassa, sillä Googlen arvellaan työstävän merkittävää päivitystä käyttöliittymään seuraavaa Android-julkaisua silmällä pitäen.

Lähteiden mukaan Google on saavuttanut mobiilialustassaan tavoitteidensa mukaisen määrän ominaisuuksia. Nyt on siis hyvää aikaa keskittyä itse käyttöliittymän uudistamiseen ja käyttökokemuksen parantamiseen.

Hakukonejätin perimmäisenä tarkoituksena on vähentää laitevalmistajien innostusta omien käyttöliittymäpakettien rakentamiseen. Ne kun ovat osaltaan syynä siihen, että ohjelmistopäivitykset saapuvat puhelimiin luvattoman hitaasti. Muutoksien aikaansaaminen voi olla kuitenkin vaikeaa, sillä muun muassa HTC, Motorola, Samsung ja Sony Ericsson käyttävät Android-malleissaan omaa käyttöliittymää.

Google Android -alustan seuraava versio tunnetaan koodinimellä Gingerbread. Sen saapumisajankohdasta ei ole tarkkaa tietoa, mutta todennäköisesti Gingerbread näkee päivänvalonsa vielä ennen vuoden loppua.

Lähde: TechCrunch

8 kommenttia

 1. Ja saakohan tämän päivityksen Htc desireen?

  1. Tästä on vielä hyvin vaikea sanoa mitään. HTC on puhelimiaan kohtuullisesti päivittänyt, joten ehkäpä myös tämä versio Desireen joskus saapuu.

 2. Kannattako tässä nyt ollenkaan ostaa android-puhelimia tänä vuonna, kun ymmärtääkseni vasta nämä tulevat versiot keskittyvät siihen päivitettävyyteen?

  1. Eikö se käytettävyys ole jo valmiiksi huippuluokkaa. Ainakin kun katsoin joskus Iphone 3GS vs HTC incredible arvostelun niin Incredible voitti joka osa-alueella. Ja se oli muistaakseni versiolla 2.1.. Desire taitaa olla lähimpänä sitä suomessa.

 3. Rohkenenpa epäillä, että Desiren viralliset päivitykset toppaa Froyon (2.2) jälkeen. Sen verran nopeasti pukkaa uutta mallia markkinoille tällä hetkellä. Jos tänään ostettuun Android puhelimeen haluaa varmistaa nopeat ja 100% varmat päivitykset vielä vuodenkin kuluttua, niin vaihtoehdoksi jää ainoastaan yksi, Googlen Nexus One. Roottaamalla puhelimen varmasti Desireen uppoaa myös Gingerbread, sen verran läheistä sukua se on Nexus Onelle.

  Nimim. Onnellinen N1 käyttäjä

 4. Sitä juuri tarkoitin, että kun Google tosiaan kuulemma tähtää siihen, että pyrkii saamaan helpommin päivitettäviä eri versioistaan tästä eteenpäin irrottamalla perusominaisuudet käyttöliittymän ytimestä. Ymmärsin sen niin, että tulevaisuudessa Androidin versiot voisi päivittää omatoimisestikin kotona? En kyllä ole mikään tekniikan ihmelapsi, mutta näin maalaisjärjellä.

  Mitä käytettävyyteen tulee, niin varmasti on hyvä. Tarkoitin vain, että ainahan kaikki haluaa uusimmat ominaisuudet puhelimiinsa sikäli kuin rauta riittää. Esimerkkinä nyt vaikka iPhonen OS 4, jonka saa myös 3g:lle ja 3gS:lle.

 5. Aika odotettavaa, että käyttöliittymä kokee muutoksia, kun on Palmilta nipasaistu sitä varten uusi johtajakin. 🙂

Kommentointi on suljettu!