iOS 4 -päivitys tänään käyttäjien ladattavissa

Apple tuo tämän päivän aikana käyttäjien ladattavaksi mobiililaitteisiin suunnatusta käyttöjärjestelmästään seuraavan merkittävän version. Applen tarjoama iOS 4 -päivitys on ilmainen ja se on yhteensopivan iPhone 3G– ja iPhone 3GS -puhelinten sekä iPod Touch -sarjan kanssa ensimmäistä sukupolvea lukuun ottamatta. Uusi iPhone 4 tulee myyntiin suoraan uudella ohjelmistolla varustettuna.

Mobiilialustan neljäs versio sisältää kattavan määrän uusia ominaisuuksia, joista alle on koottu muutamia merkittäviä uudistuksia:

 • Moniajo mahdollistaa kolmansien osapuolien sovellusten ajamisen taustalla.
 • Kansiot helpottavat sovellusten lajittelua.
 • iBooks-sovellus tuo e-kirjat iPhoneen.
 • Tuki Bluetooth-näppäimistöille.
 • Mail kokoaa nyt kaikkien sähköpostitilien viestit yhteen selkeään näkymään.
 • Koti-näkymää voi koristaa taustakuvilla.

Osa yhtiön malleista ei tue uuden alustan kaikkia uusia ominaisuuksia. Esimerkiksi iPhone 3G -käyttäjät eivät pääse nauttimaan moniajosta. iPhone 3GS -puhelin tukee uutta alustaa täysimittaisesti.

Yhtiö ei ole kertonut tarkkaa kellonaikaa, jolloin päivitys on käyttäjien saatavilla. Todennäköisesti iOS 4 saapuu illalla Suomen aikaa, mahdollisesti kello 20:00. Päivityksen voi ladata iTunes-sovelluksen kautta.

11 kommenttia

 1. Täytyy kyllä todeta, että tuo iphonen tapa tehdä kansioita on niin nerokkaan yksinkertainen, että ei voi käsittää että tuota ei ilmeisesti noin ole tehty vielä muilla? no mutta varmaa on se, että muutkin tämän tulee kopioimaan

  Omassa edellisessä nokiassani piti mennä valikkoon ja sielä tehdä erikseen kansion, ei tavallista käyttäjää sellanen kiinnosta. Iphonessa otetaan vaan kuvake ja siirretään toisen päälle ja näin meillä on kansio, juuri näin sen kuuluukin toimia. Jännä että joku toinen voi näinkin yksinkertaisen asian tehdä vaan paremmin

  Niinhän se on, että yksinkertaiset ideat yleensä on niitä toimivimpia

 2. ”Todennäköisesti iOS 4 saapuu illalla suomen aikaa”

  Jos nyt kuitenkin isolla alkukirjaimella…?

 3. Kansioiden teko nerokkaan yksinkertaista? No kestihän se 3v keksiäkkin miten kansioita luodaan. Ei ole vielä mitään haasteita ollu edellisillä kännyköillä luoda kansioita. Ihan niinkun näiden älypuhelimien ostajat ovat ”tavallisia” käyttäjiä. Yleensä ne eivät ole niin kädettömiä etteikö yhtiä kansioita saisi luotua.

  1. Eikai kyse siitä ole etteikö osaisi, mutta siinä ei ole mitään pahaa, että asiat voi tehdä entistä helpommin ja muutenkin toi applen tapa viä pois tietoteknisestä ajattelumaailmasta mihin apple onkin iphonella pyrkinyt, tuo nokian tapa on sellanen atk maailmasta tuttu

   ja kyllä ainakin iphonen omistajat ovat ihan tavallisia ihmisiä, usein juuri ei niin tietokoneista kiinnostuneita ihmisiä

 4. Näin tänään veljeni päivitetyn iluurin ja en tajunnut, että iluuri voi olla noin nopea, hyvä kun pysyin perässä mitä se teki, missään ei tullu pienintäkään lataustaukoa. Veli näytti myös nopeasti miten kansiot tehdään ja heitti kuvakkeensa järjestykseen ja katselin vieressä, että oho kylläpäs se kävi näppärästi

  Tässä pitää alkaa ihan omaa iphonea harkitsemaan, itse katselin lähinnä tonne samsungin ja sonyericssonin ja n8 suuntaan, mutta nyt täytyy kyllä vähän aikaa harkita tarkkaan, alan ymmärtämään miksi iphonesta puhutaan niin paljon

  1. Eiköhän tuo nimimerkin vaihto ole aika läpinäkyvää. Kirjoitustyylisi paljastaa jo kaukaa.

 5. Onhan se varmaan ihan kiva, mutta hei jotain rajaa tuohon hehkuttamiseenkin 😀

 6. kyllä se on kiva ja mitä hehkuttamiseen tulee, niin ei sillä kyllä rajoja tule olemaan……ootas kun iphone 4 on ihmisten käsissä ni sitte se vasta alkaa

 7. Joo päivitys ios 4 jään.. Mulla on luuri koneessa kiinni jo 10 tuntia,varmuuskopioi .Luuri on 3g,sanottiin että tunti tai enemmän kestää päivitys ,ei puhuttu viikosta ???

  1. Kohtasin saman ongelman. Itse kiersin tilanteen niin, että palautin iPhonen tehdasasetuksiin, jolloin iTunes lykkää puhelimeen iOS 4:n. Sen jälkeen ajat sisään vanhan varmuuskopion.

 8. Mulla ei päivitys onnistunnut 3gs tuli vaan ilmoitus että päivitys epäonnistui ja nyt puhelin käskee kytkemään itunesii mutta kun laitan puh.kiinni koneeseen niin se ei tunnista laitetta tai ei löydä oikeita ajureita … Lukee että recovery mode ajuri puuttuu en nyt tarkkaa sanamuotoa muista mutta olisi kiva jos joku keksisi miten saan puhelimen käyntiin . Kiitos.

Kommentointi on suljettu!