Adobe Flash 10.1 valmistui Androidille

Google Android pääsee ensimmäisenä mobiilialustana nauttimaan täydellisestä Flash 10.1 -tuesta. Ohjelmistotalo Adobe ilmoittaa ylpeänä julkaisseensa ensimmäisen valmiin version Flash 10.1 -tekniikastaan, joka nähdään tulevaisuudessa monilla muillakin mobiilialustoilla. Nyt julkaistu versio on yhteensopiva Android 2.2 -järjestelmän kanssa.

Adobe kertoo käyttäneensä paljon aikaa tekniikkansa mukauttamiseen matkapuhelimille. Flash 10.1 tukee esimerkiksi kiihtyvyysanturia, kokoruuduntilaa ja matkapuhelimille ominaisia käyttötapoja. Tehonkulutusta pyritään hillitsemään Smart Rendering -ominaisuudella, joka varmistaa, että sisältöä pyöritetään vain silloin kun se on ruudulla näkyvissä. Flash-sisältö pysähtyy automaattisesti, kun käyttäjälle saapuu puhelu tai käyttöön otetaan toinen sovellus.

Google Androidin ohella Flash 10.1 on odotettavissa myös BlackBerry-, webOS-, Windows Phone-, LiMo-, MeeGo– ja Symbian-alustoille.

Android 2.2 -käyttäjät voivat ladata valmiin Flash 10.1 -sovelluksen Android Market -ohjelmistokaupasta.

Lähde: Boy Genius Report

8 kommenttia

 1. Jokohan tällä flashilla riittäisi vääntö ruutu.fi/katsomoon ym. nettitelevisioihin? Pystyykö joku testailee? kiinnostaisi tietää

 2. Marketissa ei ole vielä koko versiota saatavilla, ainoastaan Beta 3:n. Sillä Katsomo valittaa väärästä kaistanleveydestä vaikka kiinni wlanissa. Ruutu.fissä tökkii epämääräisen javascript ongelman vuoksi. Esim Youtuben ja Hulun täysversiot toimii täysin pätkimättä ilman minkäänlaisia ongelmia. Päivitellään tietoja jahka lopullinen versio on ladattavissa. Tuohon Katsomon kaistanleveystarkistukseen tosin ei taida olla keinoja ohittaa sitä.

 3. Yle Areena näyttäis toimivan kohtuu hyvin. Välillä hiukan nykäsee, mikä on kyllä ihme koska Youtubesta pyörii monta kertaa laadukkaampi kuva ilman ongelmia. Mexico-Uruguay matsi tuossa pyörii livenä ja kyllä tuota kattois jos oikeesti fudis niin paljon kiinnostais 🙂

  1. Miten akun kulutus? Näyttäisikö Flash vievän kovastikin akkua?

   1. Omat säännölliset Flash videon katselut ollut toistaiseksi pari Youtube pätkää viikossa, joten en pysty tuohon virrankulutukseen vielä kommentoimaan. Pitääpä huomenna testata 30 minuutin yhtäjaksoisen Youtube katselun virrankulutus.

   2. 30 min Youtuben katselua, täydellä ruudulla, 3G:n kautta, hyvällä kuuluvuudella, akkutaso putos 17 pykälää. Näyttö kirkkaimmillaan, äänet täysillä. BT, Wifi, GPS ja auto-sync pois päältä. Luulenpa että tuo 3G ja näyttö tuossa syö eniten virtaa. Pitää kokeilla seuraavaksi wifin kautta ja automaaginen näytön kirkkaudensäätö päällä.

   3. Sama wifillä ja automaattisella näytön kirkkaudensäädöllä, äänet edelleen täysillä, akkutaso putos 11 pykälää.

Kommentointi on suljettu!