iPhone saanut jalansijaa myös Suomessa, syö Nokian markkinoita

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia alkaa olla vaikeuksissa myös Suomessa kehittyneempien matkapuhelinten markkinaosuuksista kilpailtaessa, kertoo Yle. Yhtiön haastajiksi Pohjolassa ovat nousseet Applen iPhone ja aasialaisvalmistajat, jotka ovat kyenneet nostamaan osuuttaan niin sanotuissa älypuhelimissa.

Kokonaisuudessaan Nokian osuus Suomen matkapuhelinmarkkinoista on edelleen murskaava. Suomessa noin 89 prosenttia käytössä olevista puhelimista on Nokian valmistamia. Yhtiön ongelmat löytyvät kuitenkin kehittyneistä malleista, joissa kilpailijat ovat suomalaisvalmistajaa kovemmassa vedossa.

Applen iPhone nostetaan erääksi merkittävimmistä Nokian kilpailijoista myös Suomessa. Puhelinta myyvä Sonera ei ole paljastanut laitteen myyntimääriä, mutta kehuu iPhonen kattavan suurehkon osuuden huippuluokan puhelimista.

Jos katsotaan sellaisia puhelimia, joilla internetiä, palveluita ja sovelluksia aidosti käytetään, iPhone on merkittävä yli 20 prosentin osuudella”, paljasti Soneran myyntijohtaja Juha Koivuniemi Ylelle.

Nokian ongelmista merkittävän tekee se, että myös Suomessa asiakkaat ovat siirtymässä enenevissä määrin peruspuhelimista älykännyköihin. On siis selvää, että tässä kilpailussa Nokian on tärkeää pysyä mukana.

Lähde: Yle

3 kommenttia

 1. Ja höpön löpön. Nokia ei itse asiassa ole ikinä menettänyt osuuttaan eikä tule menettämään. Nokian markkinaosuus on itse asiassa 100%, joten uutinen johtaa harhaan ja toimittajalle lähtee tästä nyt kunnianloukkaussyyte.

  1. No johan pomppasi, ei oteta tätä liian vakavasti! 😀

   Kyllähän se iiponi Nokialta osuutta syö myös Suomen markkinoilla, mutta samalla Suomi on myös peruspuhelimien luvattu maa.

   On yksi asiakasryhmä jonka päätä ei käännetä, ja se on Suomalainen mummo!

   1. ”On yksi asiakasryhmä jonka päätä ei käännetä, ja se on Suomalainen mummo!”

    Valitettavasti suomalais-mummojen pennosilla ei suuria katteita tehdä. Älypuhelimista ne oikeat rahat kääritään, joten niihin on tärkeää panostaa. Nokialla on onneksi edullisten älypuhelinten markkinat hyvin hallussa, joten tilanne ei ole ihan toivoton, mutta toivoisin että Nokia saisi nyt pari vahvaa high-end laitetta markkinoille. N8:n kaveriksi sopisi jokin hyvä MeeGo-pohjainen mobiilitietokone, hieman N900:n tyyppinen mutta selkeästi massamarkkinoille suunnattuna.

    Minusta Nokialla alkaa pikkuhiljaa olemaan vaara halpismerkiksi profiloitumiseen, nyt pitäisi saada parempia malleja onnistuneesti markkinoille.

Kommentointi on suljettu!