MeeGon käyttöliittymässä vaikutteita muista mobiilialustoista

Linux-pohjaisen MeeGo-alustan matkapuhelimiin ja muihin mobiililaitteisiin suunnatusta käyttöliittymästä ei ole varhaisten konseptikuvien lisäksi juurikaan ollut saatavilla tarkkaa tietoa. Hieman tarkennusta tilanteeseen tulee viralliselta MeeGo-sivulta esiin kaivetusta dokumentista, jossa kuvaillaan käyttöliittymää ja sen eri osia. Dokumentti on sittemmin jo poistettu, joten ilmeisesti sitä ei ollut tarkoitettu vielä kaikkien nähtäville.

Asiakirjassa kerrotaan muun muassa päävalikosta, tehtävänhallinnasta, tilavalikosta ja online-tilien hallinnasta. Huomattavaa on, että kuvauksien perusteella uutuusalustaan on napattu ideoita suoraan muun muassa Google Androidista.

Päävalikko koostuu dokumentin mukaan ruudukosta, jonka koko on 4×4. Jos kuvakkeita on enemmän kuin 16, niin ne sijoittuvat oikealle toiseen näkymään, jonka voi tuoda esille sormea näytöllä pyyhkäisemällä. Moniajoa pääsee hallitsemaan Symbian^3:n tapaisessa visuaalisessa näkymässä, joka sisältää esikatselukuvat. Nipistämällä sormia näytöllä, saa esille perinteisemmän ruudukkonäkymän.

Käyttöliittymän yläosassa oleva tilavalikko näyttää akun tilan, kuuluvuuden ja kellonajan. Se tukee myös niin sanottuja ilmoituksia, jotka saa näkyviin Androidin tavoin valikkoa ylhäältä alaspäin vetämällä.

Online-tilejä varten MeeGo sisältää kokonaan oman osion. Sen kautta tilejä voi hallita, lisätä ja muokata.

MeeGon mobiililaitteisiin suunnatun käyttöliittymän odotetaan valmistuvan lokakuussa. Kyseinen MeeGo-julkaisu kantaa versionumeroa 1.1.

Lähde: The Nokia Blog