Sony Ericssonin X10-sarja saa Android 2.1:n syyskuussa

Sony Ericsson Xperia X10 mini

Sony Ericsson Xperia X10 mini

Sony Ericsson uutisoi jo toukokuussa, että yhtiön Android-alustaan pohjautuvat Xperia X10-, Xperia X10 mini– ja Xperia X10 mini pro -puhelimet tullaan päivittämään vielä kuluvan vuoden aikana Googlen mobiilijärjestelmän 2.1-versioon. Valmistajalla on asiakkailleen nyt iloisia uutisia, sillä alun perin loppuvuodelle suunniteltu päivitys saapuu viimeisimpien arvioiden mukaan ensimmäisille markkina-alueille jo syyskuussa.

Nykyiseltään X10-sarjan puhelimissa pyörii Android 1.6 -versio, joten uuden alustan myötä käyttäjille on luvassa mukava määrä parannuksia. Uudistukset eivät jää kuitenkaan tähän, sillä Sony Ericsson kertoo samalla päivittävänsä UX-käyttöliittymän Timescape– ja Mediascape-sovellukset aiempaa älykkäämmiksi ja rikkaammiksi. Xperia X10 -malliin luvassa on lisäksi tuki HD-tason videokuvaukselle.

Hiljattain julkaistu Xperia X8 saa myös Android 2.1 -päivityksen. Yhtiön mukaan puhelin saattaa saapua markkinoille suoraan uudemmalla Android-versiolla varustettuna, mutta jos näin ei käy, niin päivitys on ladattavissa muutama viikko lanseerauksen jälkeen.

Lähde: Sony Ericsson Product Blog

5 kommenttia

 1. Miksi SE ei päivitä puhelimiaan syksyllä uusimpaan 2.2. versioon? Tässä taas yksi syy pysyä erossa SE:n tuotteista.

  1. No eipä noiden kahden Android version välillä mitään ybersuurta eroa ole, varsinkaan kun S-E käyttää omaa UI:ta. Tällöin nuo liekitetyt nopeuserot eivät ole välttämättä suoraan mukana S-E:n puhelimissa vaikka Android päivittyisikin versioon 2.2. En kuitenkaan tarkoita sitä että S-E:n UI olisi jotenkin hidas, tarkoitan vain että S-E:n oma UI varmasti toimii miten toimii, OS versionumerosta riippumatta.

   Flash 10 tuki varmasti kiinnostaa, mutta eipä nuo Androidin selaimet tahdo toistaa netin sisältöä ”sellaisenaan” kuitenkaan, vaan YouTube videot on parempi katsoa erillisestä ohjelmasta jne. Veikkaanpa että harvempi Flash-peli sivusto näkyy edes Android puhelimissa.

   t: N900

   1. ”mutta eipä nuo Androidin selaimet tahdo toistaa netin sisältöä “sellaisenaan” kuitenkaan, vaan YouTube videot on parempi katsoa erillisestä ohjelmasta jne.”

    Eipähän pidä lainkaan paikaansa. Kaikki puhtaat Flash sivustot joita olen kokeillut toimivat täydellisesti ilman mitään ongelmia tai rajoituksia. Jopa videot todellakin pyörii paremmin Androidin omalla selaimella ja Flashilla varustettuna kuin erillisellä katseluohjelmalla. Jos joku sivusto ei ole toiminut täydellisesti, niin sillä ongelmalla ei ole ollut mitään tekemistä Flashin kanssa.
    Turha lähteä mutuilemaan, jos ei ole hajuakaan koko asiasta.

 2. Onhan tota jo vähän odoteltu…..
  Saa nähdä miten noi ominaisuudet toimii…

Kommentointi on suljettu!