Microsoft esitteli Windows Embedded Handheld -alustan

Microsoft laajentaa mobiilikäyttöjärjestelmiensä valikoimaa uudella tulokkaalla, joka saa nimekseen Windows Embedded Handheld. Se perustuu Windows Mobile 6.5 -alustaan ja suuntaa erityisesti yrityspuhelimiin, joissa vaaditaan hyvää yhteensopivuutta sovellusten osalta ja kattavia tietoturvaominaisuuksia.

Ohjelmistojätin tavoitteena on uudella julkaisulla vauhdittaa yritysten tuottavuutta tarjoamalla parempia hallinta- ja tietoturvaominaisuuksia sekä laajentamalla ohjelmiston tukipalveluita. Yhtiön mukaan alusta antaa hyvät lähtökohdat bisnestiedon tallentamiseen, tarkasteluun ja käsittelyyn paikasta riippumatta. Bisneslaitteita käytetään yleensä pitkään, joten Microsoft lupaakin alustalleen tukea uudenkin version saavuttua markkinoille.

Seuraava Windows Embedded Handheld -alusta tulee pohjautumaan Windows Phone 7:ään. Sen pitäisi saapua markkinoille vuoden 2011 loppupuoliskolla.

Ensimmäinen markkinoille julkaistu Windows Embedded Handheld -laite on Motorola ES400. Se on kestävällä rakenteella varustettu QWERTY-puhelin, josta löytyy lisäksi kolmen tuuman kosketusnäyttö.

Lähteet: ZDNet & Yahoo! News