Motorolan uusi Droid X on kovan tason Android-puhelin

Matkapuhelinvalmistaja Motorola on esitellyt markkinoille huippuominaisuuksin varustetun Google Android 2.1 -pohjaisen kosketusnäyttöpuhelimen. Motorola Droid X on 9,9 millimetriä paksulla rakenteella varustettu älypuhelin, jota yhtiö kehuu erääksi markkinoiden innovatiivisimmista Android-luureista.

Amerikkalaisvalmistajan uutuuspuhelimen keskeisimpiä ominaisuuksia ovat yhden gigahertsin TI OMAP3640 -suoritin ja 4,3 tuuman kosketusnäyttö, joka yltää 854 x 480 pikselin tarkkuuteen. Yhtiö on huolehtinut myös kuvauspuolesta, sillä mukana on kahdeksan megapikselin kamera, LED-kaksoissalama ja tuki 720p-videotallennukselle. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat 3G-yhteydet, GPS, Bluetooth, WiFi, microSD-muistikorttipaikka ja kahdeksan gigatavun sisäinen tallennustila.

Motorola kertoo tuovansa puhelimeensa Android 2.2:n ja Flash 10.1:n kesän loppupuolella verkon yli ladattavana päivityksenä. Droid X on yhtiön ensimmäinen puhelin, josta löytyy uudistettu versio MOTOBLUR-käyttöliittymästä.

Motorola Droid X saapuu Yhdysvalloissa myyntiin Verizon-operaattorin kautta heinäkuussa.

Lähde: Engadget

8 kommenttia

 1. katsoppas nyt vanjoki miltä näyttää puhelin, jonka muotoilusta ovat vastanneet nuoret, länsimaiset suunnittelijat… voi olla, että jenkkilän valloittaminen vaikeutuu päivä päivältä.

  ps. Motorola on käynyt läpi saman tuskallisen uudistuksen, jonka nokia joutuu vielä käymään… ko uudistus alkaa jo näkyä Motorolan tuotteiden muotoilussa, hyvä niin. valitettavasti nokian johto ei ole ymmärtänyt sitä tosiasiaa, että jos tuote on muotoilultaan haluttava, sen hankkii ja uusia ominaisuuksia ja tuoteparannuksia kyllä jaksaa odottaa.

  pps. oma arvaukseni on, että nokia on pian ”myynnissä” ja sen tulee ostamaan jenkkiyhtiö… tämä tapahtuu vuoden sisällä ja osakekursi alkaa silloin viitosella (5e)… kuluttajien kannalta se on tietysti hyvä asia mutta suomalaisena olisin toivonut johdon vaihtoa jo pari/kolme vuotta sitten niin tähän ei olisi tarvinnut mennä.

  t. osakkeenomistaja

  1. Onhan tuo nyt ihan karmean näköinen luuri, vaikka hiukan enemmän miellyttäkin silmää kuin Milestone.

   Ja että Nokia myyntiin vuoden sisällä? Voi luoja mitä sammakoita päästelet suustasi…

   1. Nämä osakkeenomistaja-trollit voi jättää omaan arvoonsa. Ovat siellä täällä rölleilemässä lämpimikseen.

 2. Itse epäilen josko tässä luurissa on tarpeeksi uudistuksia verrattuna aiempaan. Lähinnä itselle tämä kolahtaa mallina, jossa on korjattu kaikki edellisen puutteet. Mielesätni tätä voisi verrata N97 Miniin.

  Meidän ”osakkeenomistaja” voisi miettiä Motorolaa pohtiessaan myös sitä, millainen kotikenttäetu kotimaisella valmistajalla maassaan on. Suomessa se on Nokia, jenkeissä se on Motorola. MILESTONE ei missään mielessä ollut täydellinen puhelin vaan jopa täynnä parannettavaa. Esim. prosessori jättää paljon toivomisen varaa, samoin kuin fyysinen design joka on erittäin epäergonominen ja pieniä lapsuksia täynnä. Mistään uuden aallon älypuhelinmuotoilusta ei voi puhua ja ainoat ansiot olivat kapasitiivinen näyttö ja ohuus. Paperillahan kaikki tämä näyttää hyvältä. MILESTONE poikkesi kaavasta myös siten, ettei siinä ollut kustomoitua UI:ta Androidin päällä. Android tarjoiltiin täysin paljaana. Tästä huolimatta se vastaanotettiin uutena messiaana ja siitä pidettiin heti.

  Eli kun seuraavan kerran luet Engadgettia ja siellä ylistetään amerikkalaisia tuotteita maasta taivaisiin (Apple, Motorola) niin pidä mielessä kuinka paljon luottamusta perusjannulta Suomessa riittää Nokiaa kohtaan.

 3. Tosiaan millos mahtaa tulla suomeen
  ja jotain 200$ vuoden kytkyllä?

 4. Tää on uskomattoman hyvä ja osakkeenomistajat ja muut hiljaa tää menee Nokian eelle, N900, n8 ne on ihan paskoja että on tää nyt niitä parempi .

Kommentointi on suljettu!