Nokia luopuu Symbianista N-sarjan puhelimissaan

Nokia aikoo pyhittää N-sarjan lippulaivamallinsa tulevaisuudessa kokonaan MeeGo-alustalle, kertoi yhtiön edustaja Doug Dawson Reutersille. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että heinä-syyskuussa myyntiin saapuva N8 on viimeinen N-sarjan puhelin, josta löytyy Symbian-käyttöjärjestelmä.

N-sarja on perinteisesti pitänyt sisällään Nokian kaikkein kovimmilla ominaisuuksilla varustetut puhelimet. Muutoksella yhtiö liikkuu selvästi pois Symbianista, mitä tulee lippulaivamalleihin. On kuitenkin selvää, että kokonaisuudessaan Symbian tulee edelleen kattamaan suuren osan suomalaisvalmistajan älypuhelimista.

Nokian ensimmäisen MeeGo-puhelimen arvellaan kantavan mallimerkintää N9. Puhelimesta odotetaan löytyvän suuri kosketusnäyttö ja fyysinen QWERTY-näppäimistö. Markkinoille puhelin saapunee loppuvuodesta, jolloin MeeGon matkapuhelinversio saadaan valmiiksi.

Lähde: Boy Genius Report

3 kommenttia

  1. Vihdoin ja viimein, alas piti kurssin pudota ennenkuin tämä tajuttiin. Jospa tästä alkaisi nyt nokian nousu kun vanhanaikainen järjestelmä viskataan roskakoriin 🙂

  2. Hurraa!

    Tämä tarkoittaa meikäläiselle tulevaisuutta, jossa saan juuri sellaisia puhelimia kuin haluan, valmistajalta kuin valmistajalta.

  3. Sikäli mikäli MeeGo jatkaa paljonkin Maemon jalanjäljissä, on Nokialta luvattavissa puhelinmarkkinoiden muokkautuvin käyttöjärjestelmä. Esimerkkinä vaikkapa se, ettei N900:lle kannata kertoa tarkkaa suoritinnopeutta, sillä tätähän voi surutta kellottaa yli gigahertzin, jos siltä tuntuu.

    Hyvä Nokia! 🙂

Kommentointi on suljettu!