Nokialta ARM-pohjainen tabletti loppuvuodesta?

Kuvassa ei esiinny Nokian mahdollinen tabletti.

Taiwanilainen verkkolehti DigiTimes väittää matkapuhelinjätti Nokian astuvan mukaan tablet-markkinoille kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä. Huhu perustuu komponenttivalmistajilta saatuihin tietoihin, joiden mukaan Nokia on valmistanut jo noin 100 testikappaletta tulevasta kosketusnäyttölaitteestaan.

Nokian tabletista huhuttiin markkinoilla ensimmäisen kerran jo huhtikuussa. Tuolloin laitteen yksityiskohdista ei juurikaan ollut tietoa, mutta hiljalleen laitteen olemus alkaa hahmottua. DigiTimesin lähteiden mukaan Nokian tabletista löytyy 7 tai 9 tuuman näyttö ja ARM-pohjainen suoritin. Käyttöjärjestelmänä toimisi Linux-pohjainen MeeGo, jonka tablet-versiosta olemme jo nähneet lyhyen esittelyvideon.

Tabletin valmistuksesta tulisi vastaamaan huhun mukaan Foxconn International Holdings. Sen mallinimen arvellaan olevan Z500 ja kauppoihin se suuntaisi loka-joulukuussa.

Lähde: Boy Genius Report

5 kommenttia

 1. Vedenhän tämäkin uutinen herauttaa kielelle. Toivon että tämä julkaistaan N9:n kanssa samoihin aikoihin ja niitä markkinoidaan vahvasti toisiiaan täydentävänä parivaljakkona.

  Mielestäni Booklet 3G:ssä oli ideaa kun sitä mainostettiin täydellisen synkronoitavana älypuhelimen välillä. Käytännön hyötyä tästä Nokia ei kuitenkaan osannut markkinoida, ja tietäähän sen miten Nokia PC Suite toimii XP:ssä. MeeGon kanssa olisi kuitenkin lähes rajattomat mahdollisuudet tarjota jotain omalaatuista.

 2. Jään kyllä innolla odottamaan jonkun muun yrityksen Meego-tuotosta.

 3. Nokian annettua tulosvaroituksen, se sai arvosteluryöpyn ja näin Vanjoki vastasi Nokian arvostelijoille:
  http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article431322.ece

  Mies ei siis juurikaan myöntänyt virheitä ja oli hyvin ylimielinen. Nokian toimilta tai tuotteilta ei oikeastaan kannattaisi odottaa enää mitään. Uskottavuus ainakin on mennyttä.

  1. Kannattaa odottaa että N8 ja meego laitteet tulevat ulos, ennenkuin haukkuu ketään.

  2. Samainen herrahan pyysi anteeksi jo yleisöltä Nokian putoamista kilpailusta ja vannoi että Nokia kiipeää takaisin satulaan.

   Mielestäni Nokian anteeksipyytelyn aika on ohi ja on aika tarttua tositoimiin. Nokia toteuttaakin nyt lupaamaansa käytännön suunnitelmaa parantaakseen osakkeitaan ja tehdäkseen parempia puhelimia. Tämän työn hedelmiä ei vain olla vielä nähty, mutta tähän on enää muutama kuukausi. Nyt kannattaa pidättäytyä leimaavista mielipiteistä että varmasti huomaa kun tositoimet ovat käytännössä.

Kommentointi on suljettu!