Nokian uusi kosketusnäytöllinen QWERTY-puhelin vuoti verkkoon

Vuosi sitten markkinoille rantautuneelle Nokia N97:lle on luvassa seuraaja. Verkkosivusto Negri Electronics on vuotanut nettiin kuvan Nokian tulevasta kosketusnäytöllä varustetusta QWERTY-puhelimesta, joka muistuttaa yllättävän paljon helmikuussa verkkoon levinnyttä 3D-mallia laitteesta, jota tuolloin kutsuttiin nimellä N98.

Lähteen mukaan kuvassa esiintyvä puhelin on mallinimeltään N9. Tietoon kannattaa suhtautua suurella varauksella, sillä Nokian mukaan N-sarjassa ei nähdä tulevaisuudessa Symbian-puhelimia. Aiemmin on lisäksi huhuttu, että suomalaisvalmistajan ensimmäinen MeeGo-puhelin kulkisi nimellä Nokia N9.

Uutuuden ominaisuuksista tiedetään vielä kovin vähän. Puhelimesta pitäisi löytyä ainakin 3G-yhteydet, kahdeksan megapikselin kamera sekä erittäin selkeä ja kirkas näyttö. Näppäimistö näyttää ottaneen askeleen eteenpäin, sillä N97:n kolmirivisestä täysnäppäimistöstä on siirrytty käytännössä paremmin toimivaan neliriviseen malliin. Käyttöjärjestelmänä toiminee N8:sta tuttu Symbian^3.

Lähde: Engadget

10 kommenttia

 1. Toi malli on luultavimmin N8-01, tai E7-00. Eldarin mukaan ei ole E7, mutta sitähän ei voi varmaksi sanoa. N8-01:n puolesta kyllä puhuvat muotoilu ja se, että Eldar väittää nähneensä tulevan E7:n.

  ”There will be several versions of the device (according to my personal information source). First of all, it is a model with 32 GB of inbuilt memory and music service (for select countries). It will retail for about EUR 425-450 and most likely show up at Nokia World this coming September. The sales will start at the end of this or at the beginning of the next year. The second model is a cheaper one, with less memory, without the 12-megapixel camera. It will be called the successor to the ”legendary” model and show up in the second quarter of 2011 at the price of EUR 230-240 (the price of the original N8 will have dropped down to EUR 300-330 by that time). [b]There will also be a senior version of the N8, with a QWERTY keypad and form factor resembling that of the Nokia N97. However, the 12-megapixel camera will have to be sacrificed there, too. It may also turn out to be the first Symbian^4 product, which is still an open question.[/b]”

 2. Saa luvan olla laitteen aivan ihka ensimmäinen proto, sillä tuotahan on aivan kauhea katsoa.

  1. Mutta silti paljon mielummin katselee kun ylirumia iPhoneja..

  2. Ei toimivien rautojen ulkonäkö enää muutu. Jos tuo olisi joku dummy tms. niin sitten ehkä.

   1. Näyttää todella hyvältä kun saadaan värit mukaan (vertaa se 3D-malli). Nokialla ei varmaankaan ollut tarkoitus protoja esitellä.

 3. Voi olla loppujen lopuksi hyvän näköinen kun vertaa esim. N8:n. N8:kin näytti proton perusteella kammotukselta, mutta kun on nähnyt sitten lopullisesta versiosta niitä kuvia, niin näyttää jo paljon paremmalta. Olisiko kyse valaisusta vai mistä?

  Ja siis muissakin kuvissa näyttää paremmalta kuin vain Nokian promo-kuvissa. Varsinkin ne muun väriset mallit ovat tosi kivan näköisiä, mutta ei se tummakaan malli näytä niin kaamealta kuin protosta otetuissa kuvissa.

  1. Onpas taas todella kypsää touhua varastaa toisen nimimerkki tällä palstalla.

 4. Just… Mä olen kirjoitellut Mobiiliblogiin tuolla nimimerkillä jo ties kuinka kauan. 😀

 5. Kyllä tästä tulee markkinoiden kärkipuhelin. Todella onnistunut tekele Nokialta, ulkonäköä myöten.

  1. Kenties voisit lopettaa nimimerkkini luvattoman käytön?

   Itse olen hieman kyyninen tästä Meegosta. Nokia kun on aiempina vuosina tykännyt käyttää ikivanhaa rautaa tuotantokustannusten minimoimiseksi. Toki on hienoa, että tehoa ei mene ”hukkaan”, mutta kehittäjät eivät pääse paljoa itseään toteuttamaan rajatuilla resursseilla.

Kommentointi on suljettu!