Google Androidilla kova kiinnostus myös Suomessa

Maaliskuun lopusta kesäkuun loppupuolelle MobiiliBlogin sivupalkissa kysyttiin lukijoidemme mielipidettä markkinoiden yleisimmistä mobiilialustoista. Tarkoituksena oli selvittää, mikä mobiilijärjestelmistä koetaan tällä hetkellä kaikkein mielenkiintoisimmaksi.

Kyselyyn vastasi kaikkiaan 1041 lukijaa, joten tulosta voidaan pitää jopa melkoisen kattavana. On totta kai hyvä muistaa, että se kuvastaa lähinnä mobiilialaan laajemmin perehtyneiden henkilöiden mielipidettä. Eri lukijakunnan omaavalla sivustolla samaisen kyselyn tulos voisi olla hyvinkin erilainen.

Selvästi eniten ääniä kyselyssä keräsi Google Android, jota 41 prosenttia vastanneista piti markkinoiden mielenkiintoisimpana mobiilialustana. Toiselta sijalta löytyy MeeGo, joka näyttää kiinnostavan lukijoitamme kovasti, vaikka siihen perustuvia puhelimia ei markkinoilla ole vielä yhtään. Pronssitila menee Applen iPhonesta löytyvälle iPhone OS -järjestelmälle, joka nykyiseltään tunnetaan nimellä iOS.

Maailman käytetyin älypuhelinjärjestelmä löytyy vasta sijalta neljä. Symbian-alustaa kyselyssämme äänesti vain 12 prosenttia. Sitäkin huonommin menestyi loppuvuodesta saapuva Windows Phone 7, joka saalisti vain viisi prosenttia äänistä.

5 kommenttia

 1. MeeGo tosiaan tuntuu kiinnostavan myös Suomen ulkopuolella paljon. Vaikuttaa todella fiksulta vedolta Nokian suunnalta käyttää MeeGoa huippuluureissa. Saisivat vain julkaista enemmän tietoa etenkin Meegon mobiiliversiosta, nythän siitä ei loppujen lopuksi kovin paljoa tiedetä. Ja onhan se aina mukava nähdä jotain konkreettista!

  No, Nokian ensimmäisen MeeGo-puhelinhan taidetaan julkaista syksyllä, joten viimeistään sitten tulee paremmin tietoa MeeGostakin. 🙂

 2. Ja tämäkin siis tämän sivun kysely, jota seuraa vain varsinaisesti mobiililaitteista enempi kiinnostuneet. Tavan tallaajat olisi vastanneet: Mikä hiton Android?!? Ja samalla äänestäneet uutta ja mullistavaa Applea.. Näin se vaan menee, mitä itse ympärillään huomannut. Tässä huomataan mainonnan voima.

  1. ”Ja tämäkin siis tämän sivun kysely, jota seuraa vain varsinaisesti mobiililaitteista enempi kiinnostuneet”

   Tämähän nyt jo todetaan uutisessakin. Et sitten jaksanut sitä lukea? Luulen, että tuo vastaa aika hyvin älypuhelimia ylipäänsä ostavien mielipiteitä. Ja kysytään nimenomaan mielenkiintoisinta mobiilikäyttöjärjestelmää, on täysin eri asia realisoituuko mielenkiinto lopulta ostopäätökseksi.

   1. Kenties voisit lopettaa nimimerkkini törkeä varastamisen, ellet halua kunnianloukkaussyytettä.

 3. Onko kännykän mobiilialusta jotenkin ”sisäänrakennettu” puhelimeen niin, ettei sitä voisi itse valita tai vaihtaa? Liekö mahdollista nähdä joskus tulevaisuudessa kännykkää, johon voisi itse valita alustan sen mukaan kuin on tarvetta? Vähän samaan tapaan kuin tietokoneeseen voi vaihtaa Linuxin käyttöjärjestelmän.

Kommentointi on suljettu!