Super AMOLED, AMOLED ja LCD kohtaavat suorassa auringonvalossa

Matkapuhelinten ja kannettavien tietokoneiden näyttöjen luettavuutta suorassa auringonvalossa on pyritty korjaamaan jo vuosia. Ongelma tekee mobiililaitteiden käytöstä hankalaa ja pahimmillaan jopa mahdotonta kirkkaana kesäpäivänä. Näyttötekniikat ovat viime aikoina kehittyneet roimasti, joten joko tähän käyttäjiä vaivaamaan ongelmaan olisi löytynyt ratkaisu?

Juttumme lopussa nähtävän vertailuvideon perusteella yllä olevaan kysymykseen on ikävä kyllä vastattava kieltävästi. Matkapuhelinten näytöt eivät ole edelleenkään sillä tasolla, että niitä olisi miellyttävää käyttää suorassa auringonpaisteessa.

Videossa nähdään Super AMOLED -näytöllä varustettu Samsung Galaxy S, AMOLED-näytöllinen HTC Desire ja LCD-tekniikkaan luottava Sony Ericsson XPERIA X10. Puhelimia kuvataan suorassa auringonvalossa, joka osoittaa eroja näyttöjen välillä, mutta ei suoranaisesti tee yhdestäkään puhelimesta täysin ylivertaista.

Selvästi huonointen testistä selviää HTC Desiren AMOLED-näyttö, jonka näkyvyys on kirkkaassa valossa melkoisen onneton. Samsungin kehittämän Super AMOLED:in luettavuus on parempaa, mutta sekään ei aivan yllä LCD:n tasolle.

Lähde: Engadget

3 kommenttia

  1. Mikä antaisi osviittaa siihen että Applen uusi näyttö sittenkin on kilpailukykyinen luettavuuden suhteen (ei energian käytön). Moni ”viisas” kun on puhunut Super Amoledin puolesta ja haukkunut LCD näytöt pystyyn

Kommentointi on suljettu!