Google voi poistaa Android-käyttäjien sovelluksia etänä

Ohjelmistokauppojen yleistymisen myötä useista moderneista mobiilialustoista löytyy niin sanottu takaovi, jonka kautta järjestelmää hallinnoiva taho voi poistaa puhelimeen asennettuja sovelluksia ilman käyttäjän suostumusta. Tällainen toiminto löytyy muun muassa Applen ja Microsoftin alustoista sekä Googlen Androidista, jonka kohdalla etäpoistoa on hiljattain kokeiltu käytännössä.

Virallisessa Android-kehitysblogissa kerrotaan kokeilun kohdistuneen kahteen harmittomaan sovellukseen, jotka olivat käyttäjien kannalta hyödyttömiä. Sovellukset oli kasattu tutkimusmielessä houkuttelemaan käyttäjiä niiden pariin, vaikka käytännössä ne eivät tarjonneet luvattuja ominaisuuksia. Niinpä useat käyttäjät poistivat ne lyhyen kokeilun jälkeen omatoimisesti. Lopuilta yhtiö halusi pyyhkiä sovellukset testatakseen etäpoistamisen toimivuutta.

Etäpoisto-ominaisuus mainitaan Android Marketin käyttöehdoissa. Sen tarkoituksena on suojata käyttäjät haitallisilta ohjelmilta, jotka voisivat muutoin saada aikaan suurta vahinkoa. Käyttäjälle ilmoitetaan aina viestillä, jos puhelimesta poistetaan sisältöä etänä.

6 kommenttia

 1. Todella kiva ominaisuus. Isoveli valvoo…

 2. Ilmeisesti ominaisuus koskee vain Marketin kautta asennettuja softia?

 3. Sen lisäksi että isoG pystyy poistamaan ohjelmia luurista, se pystyy myös lisäämään niitä luuriin käyttäjältä mitään kyselemättä.

 4. ”Sen lisäksi että isoG pystyy poistamaan ohjelmia luurista, se pystyy myös lisäämään niitä luuriin käyttäjältä mitään kyselemättä.”

  …ja lisäksi tarkastamaan, mitä puhelimessa on.

  1. Ennemminkin tuo kuulostaa siltä, että Google kasaa listaa epäluotettavista Appseista ja luuri aika ajoin tarkistaa tuon listan.

   Eli tuskin kyseessä on kuitenkaan ihan etänä poistoa.

Kommentointi on suljettu!