HTC ottaa käyttöön Sonyn SLCD-näytöt AMOLED:n rinnalle

HTC EVO 4G

Älypuhelimistaan tunnettu HTC kertoo jatkossa tuovansa markkinoille Sonyn Super TFT LCD -näyttötekniikkaan nojautuvia puhelimia. Taiwanilaisvalmistaja on tähän asti tukeutunut näyttötoimituksissa pitkälti Samsungiin, jonka AMOLED-tekniikka on tuttu useiden valmistajien huippumalleista.

HTC:n halukkuutta Sonyn SLCD-näyttöjen hyödyntämiseen selittänee Samsungin viimeaikaiset toimitusvaikeudet AMOLED-näyttöjen osalta. Korealaisvalmistaja ei tietojen mukaan pysty yksinkertaisesti toimittamaan AMOLED-näyttöjä, jotka ovat kovassa käytössä myös yhtiön omissa puhelimissa, markkinoille tarpeeksi. Tästä johtuen muun muassa HTC ei ole saanut kysytyimpiä mallejaan kauppoihin halutulla vauhdilla.

Taiwanilaisvalmistaja on vahvistanut Sonyn näyttöteknologian käyttöönoton, mutta ei ole kommentoinut siihen johtaneita seikkoja sen tarkemmin. Yhtiön mukaan SLCD- ja AMOLED-näyttöjen välillä ei ole merkittäviä eroja, jotka näkyisivät selvästi kuluttajille. HTC painottaa samalla, että se ei ole missään nimessä hylkäämässä AMOLED-tekniikkaa.

Lähde: Android Community