MeeGo-alustan puhelinversio näyttäytyy videolla

Nokian ja Intelin käynnistämä MeeGo-projekti on ottanut jälleen merkittävän askeleen eteenpäin. Kehitystiimi on vihdoin saanut alustan matkapuhelimille suunnattuun versioon graafisen käyttöliittymän, joka on tähän asti loistanut poissaolollaan. Uuden kehitysversion lähdekoodi on yhteisön käytettävissä.

Nyt julkaistu paketti mahdollistaa vihdoin MeeGon toimintoihin ja ominaisuuksiin paneutumisen. Jos taitoa ja intoa riittää, niin alustaa voi kokeilla Nokia N900 -puhelimella tai Intel Atom -pohjaisilla kännyköillä. Tarkempi ohjeistus ja ladattavat tiedostot löytyvät täältä.

Tiedonnälkää tyydyttämään MeeGon puhelinkäyttöliittymästä on julkaistu reilun kolmen minuutin mittainen esittelyvideo ja kuvakaappauksia. Videolla käydään läpi muutamia käyttöliittymän ominaisuuksia kuten osoitekirjaa, viestejä, verkkoselainta ja kuvasovellusta.

MeeGon kännykkäversion on tarkoitus valmistua lokakuussa, jolloin alustasta julkaistaan 1.1-versio.

Lähde: MeeGo

6 kommenttia

  1. Ei kyllä ihan vakuuttanut, ikävä kyllä.

  2. Melko kaukana ollaan siitä tyylikkyydestä mitä meego tabletin UI näytti ja vaikutti

    1. Itsekin olisin toivonut enemmän tablet-käyttöliittymästä tuttuja piirteitä. Tällä hetkellä UI näyttää melko tylsältä…

  3. Ihan hirveä viritys! Hidas ja takkuileva ja vielä ruma kuik synti. Ei näin! Eipä sen puoleen, en kyllä odottanutkaan mitään kovin hääviä.

    1. No tuopa onkin vasta ”Developer preview”, eli aivan raakile jonka on tarkoitus olla UI:n suuntaa antava esittely, eikä esim. alpha versio valmiista tuotteesta. Tällä näytetään kehittäjille millaisessa ympäristössä heidän ohjelmiaan tullaan käyttämään.

      Minusta tuntuu siltä, että Nokia aikoo pistää ensimmäiseen MeeGo puhelimeensa toisenlaisen UI:n. Uskoisin että he haluavat jatkaa Maemo5n tummempaa sävymaailmaa. Tai voisihan tätä toiveeksikin sanoa 🙂

Kommentointi on suljettu!