Nokian mystinen Symbian^3-puhelin toistamiseen videolla

Eräs viime päivien kuumimmista keskustelunaiheista on ollut yllä olevassa kuvassa esiintyvä Nokian QWERTY-näppäimistöllä varustettu Symbian^3-pohjainen kosketusnäyttöpuhelin. Laite teki verkossa ensiesiintymisensä kuvien muodossa, jonka jälkeen sitä päästiin ihailemaan myös videolla.

Nyt puhelimesta on luvassa lisää liikkuvaa kuvaa, kun TechnoBuffalon Jon Rettinger on päässyt kokeilemaan Negri Electronics -verkkosivuston käsiinsä saamaa prototyyppiä. Rettinger keskittyy hyvälaatuisella videolla laitteen rakenteeseen ja vertaa Nokian tulevaa uutuutta muun muassa iPhone 4:ään.

Vaikka materiaalia uutukaisesta on ollut tarjolla paljon, niin pysyy virallinen mallinimi edelleen pimennossa. Huhuissa pyörii useita vaihtoehtoja, joista vahvimmin esillä ovat olleet N9, E7, C7 ja N8-01. Nähtäväksi jää, osuuko yksikään arvauksista oikeaan.

Puhelimen ominaisuudet ovat tämänhetkisen tiedon valossa seuraavat:

 • Neljän tuuman kosketusnäyttö (640 x 360 pikseliä)
 • Etukamera LED-salamalla
 • Kahdeksan megapikselin kamera LED-kaksoissalamalla
 • WiFi, Bluetooth
 • HDMI-ulostulo
 • 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä

Lähde: TechnoBuffalo

16 kommenttia

 1. Kunnon käyttis kun olisi sisässä, niin vaikuttaisi ihan kelpo vehkeeltä.

 2. Upea on.

  Voi olla itselleni seuraava kännykkä.

  Resoja voisi olla tuplat molempiin suuntiin.

  1. Jos resoja olisi tuplat lisää niin hintaki nousisi varmaankin huomattavasti, mielestän iellei tuplat niin ainakin hieman korkeammat voisi olla. Käyttis kyllä enempi vaikuttaa valintaan.

 3. Näyttää todella hyvältä. Toivottavasti luurista tulee virallista tietoa piakkoin.

  1. Todellakin. Koska kyseessä on Nokia, siinä on kaikki hyvää. Jopa resoluutio on nyt aivan oikea neljän tuuman näyttöön. Se on oikeastaan aivan täydellinen resoluutio. Ei voi väittää vastaan, olet kyllä niin oikeassa.

   1. Mitä tuon videon perusteella voi mielestäsi sanoa puhelimen käyttämästä resoluutiosta?

  1. Jos näytön resoon viittaat, niin onhan se. Tuollahan se jo uutisessakin sanotaan. 🙂

 4. Ihan kiintoisalta vaikuttaa. Mielenkiintoista nähdä kuinka ohueen pakettiin Nokia onnistuu ”ahtamaan” ison kosketusnäytön ja qwertyn! Ja onko jouduttu tekemään kompromisseja esim. akun koon suhteen tms.

  Pakko kyllä vielä lisätä, että MeeGolla tuosta saisi minua enemmän kiinnostavan! Mutta en S^3:a tuomitse ennen kuin siihen on paremmin tutustunut…

 5. Hyvin huomaa videosta amerikkalaisten ennakkoluulot Nokiaa kohtaan, esim. yksi lausahdus oli, että ”kosketusnäyttö on itseasiassa parempi kuin odotin” tjsp. Toivottavasti Nokia ei ole jo ihan totaalisesti tuhonnut mainettaan USAssa, muuten ei pääse Kallasvuo lainkaan eläkkeelle kun meni lupaamaan että ei lepää ennen kuin Nokia on saanut Yhdysvaltojen markkinoilla paremman aseman.

  1. No kallasvuolla on sitten vielä helppoa jos haluaa vähä vaan parannella asemaa, toista se on vanjoella:

   ”Nokian mobile solutions -liiketoimintayksikön johtajana heinäkuun alussa aloittanut Anssi Vanjoki sanoo käynnistävänsä vastahyökkäyksen. Hän aikoo nostaa Nokian älypuhelinmarkkinoiden ykköseksi.

   Olen sitoutunut, ehkä jopa pakkomielteinen, saamaan Nokian takaisin huippulaitteiden ykköseksi, Vanjoki kirjoittaa Nokian Conversations-blogissa”

   Siinä onkin hommaa 😀

Kommentointi on suljettu!