Tunnettu Symbian-bloggari sulki sivunsa ja vaihtoi Androidiin

Useille kotimaisillekin Symbian-käyttäjille tuttu Symbian-Guru.org lopettaa toimintansa. Pääsääntöisesti Nokian Symbian-puhelimiin keskittynyt sivusto on ollut toiminnassa vuoden 2006 marraskuusta lähtien. Lähes nelivuotisen historiansa aikana se on noussut merkittäväksi mobiilialan sivustoksi, johon MobiiliBlogissakin on viitattu aika ajoin.

Mielenkiintoiseksi sulkemispäätöksen tekee sen takaa löytyvät syyt. Sivuston perustaja Ricky Cadden kertoo yksinkertaisesti kyllästyneensä Nokian tapaan tuoda markkinoille kerta toisensa jälkeen huonoja lippulaivamalleja, jotka eivät kykene lunastamaan lupauksiaan. Lopullinen niitti tuli N97:n myötä, jota Cadden kuvailee yhdeksi kännykkäjätin noloimmista puhelimista. Bloggari ei usko myöskään N8:n muuttavan tilannetta, joten yli kymmenen omistetun Symbian-puhelimen jälkeen vaihdos Androidiin on edessä Nexus Onen muodossa.

Ricky Caddenin laajemmat perustelut päätökselle löytyvät Symbian-Gurun toistaiseksi viimeiseksi jäävästä jutusta, joka on luettavissa täältä.

6 kommenttia

 1. yksi lyhytjänteinen ’teinikakru’ tai sille tasolle jäänyt, joka ei jaksanut odottaa S^3 tai mieluummin S^4:aa eikä edes tuntenut Maemo/MeeGO:a
  Turha ja tyhjä vuodatus – asia, jonka muut on tienny jo pitkään.
  Mut ehken harmillinen sivunsa otsikon vuoksi, joka tekee kirjoittajasta naurettavan ’gurun’ 😀

  1. Miksi odotella S^n+1, kun sen paremman vaihtoehdon (eli tässä tapauksessa Androidin) saa kaupasta nyt… Ja miten maemo/meego liittyy tähän, sivustohan oli SYMBIAN-guru?

 2. Eiköhän Google ole vähän voidellut gurua.

  1. Ei taida olla tarvetta. Päinvastoin, kaikkia jotka vielä käyttävät Symbiania ovat kai joutuneet voidelluksi Symbian Foundationin toimesta.

 3. Nyt varmaan Nokia fanipojatkin alkavat ymmärtämään että Symbian ei ole hyvä ja se tekee hidasta kuolemaa.

Kommentointi on suljettu!