Windows Phone 7:n käyttöliittymä videolla

Alkuvuodesta ensiesiintymisensä tehnyt Windows Phone 7 -alusta on jäänyt kevään ja kesän aikana aavistuksen verran varjoon, kun verkko on täyttynyt iOS 4-, Symbian^3– ja MeeGo-uutisista. Microsoftin uutuusjärjestelmän rantautuminen markkinoille ajoittunee hyvin pitkälti samaan ajankohtaan MeeGon kanssa, joten loppuvuodesta on odotettavissa kiintoisa.

Kesäkuussa Microsoft järjesti Hollannissa Windows Phone 7 Get Together -tilaisuuden, jonka pääaiheena oli nimen mukaisesti uutuusjärjestelmä. Osallistujat pääsivät kokeilemaan prototyyppilaitteilla alustan viimeisintä kehitysversiota, joka näyttää mobilyz.com-verkkosivuston kuvaaman videon perusteella nopeuden osalta erittäin hyvältä. Videossa käsitellään muun muassa kotinäkymää, kalenteria, verkkoselainta ja Zune-sovellusta.

Windows Phone 7 -pohjaisia laitteita on odotettavissa markkinoille useilta valmistajilta. Sitä tulevat hyödyntämään ainakin LG, HTC ja Sony Ericsson.

5 kommenttia

 1. Tää olis kyllä mielenkiintoista päästä testaan ennen iphone 4 ostoa

 2. Tämä kyllä näyttää niin hyvältä, että vakaasti on harkinnassa iphone jälkeen. Joutuu kyllä vaan odotteleen meegoakin ja mietityttää, että onko tämän laitteen softa tarjonta samanlaista kuraa, kun aikasemminkin.

 3. Kin 2?

  Ei vaan…

  Ihmetyttää miten trendinä on tällä hetkellä pelkkä kosmetiikka puhelinten suhteen. Hatun nosto markkinointiosastoille. Ovat tienanneet palkkansa.

  1. Miten niin pelkkä kosmetiikka? WP7:ssa on nimenomaan jotain erilaista verrattuna muihin mobiilikäyttiksiin. Kaikkiin ei tietysti pelkistetty kotinäyttö iske, mutta Hub-ajattelu on kyllä jotain uudenlaista. Esim. Nokiahan tyytyy kopioimaan Androidia niin MeeGossa kuin Symbianissakin, ainakin S^4 konseptivideoiden ja MeeGosta paljastuneiden design lähtökohtien perusteella. Toivottavasti Nokia nyt saa edes jotain uudenlaista keksittyä.

   Takaisin WP7:n, kyse ei todellakaan ole mistään kosmetiikasta, kun kaikki on rakennettu uudelleen pohjamutia myöten, kernelkin on uusi! Siitä syystä Microsoft on jopa uhrannut vanhojen 3. osapuolen sovellusten toiminnan uusimmassa versiossa, se on todella uskaliasta Microsoftin tilanteessa kun aikaisemman version aikaan, WM ei kiinnostanut enää juurikaan sovelluskehittäjiä. Ilmeisesti siirto oli kuitenkin kannattava, koska devaajien kiinnostus on lisääntynyt huomattavasti, kun kiinnostus sovelluskehitystä kohtaan (WP7 alustalle) on lisääntynyt huomattavasti.

Kommentointi on suljettu!