Apple tuo langattoman synkronoinnin iPhoneen?

Useiden iPhone-käyttäjien toiveissa ollut tiedostojen langaton synkronointi tietokoneen ja puhelimen välillä saattaa toteutua lähitulevaisuudessa. Huhujen mukaan Applen iTunes-mediasovellukseen on luvassa parannuksia pilvipalveluiden muodossa, jotka avaisivat täysin uudenlaisia mahdollisuuksia muun muassa iPhone-puhelimen omistajille.

Verkkosivusto Boy Genius Report kertoo kuulleensa huhuja pilvipalveluista luotettavalta Apple-lähteeltä. Tietojen mukaan käyttäjät voisivat suoratoistaa ostettua materiaalia Applen servereiltä, joka vähentäisi laitteiden fyysisen tallennustilan merkitystä. Samalla mahdollistuisi tiedostojen jakaminen kotikoneelta iPhoneen ja muihin langattomiin laitteisiin.

Viimeinen huhu koskettaa iPhonen langatonta synkronointia iTunesin kanssa. Luvassa olisi hyvin paljon maksullista MobileMe-palvelua muistuttava ominaisuus, jonka myötä esimerkiksi kalenterimerkinnät, muistiinpanot ja yhteystiedot pysyisivät ajan tasalla ilman johtoja. Langaton synkronointi koskettaisi tässä tapauksessa myös sovelluksia.

Pilvipalveluiden lanseeraus voisi mahdollisesti tapahtua syksyllä, jolloin yhtiö on perinteisesti järjestänyt julkistustilaisuuden.

Lähde: Boy Genius Reports

6 kommenttia

 1. Hmmm… Ei ole tapana lähteä Applea mollaamaan, mutta aikas hämmentävä uutinen: eikö iPhonen kalenteria ole tähän mennessä saanut synkronoitua Bluetoothin/netin yli? 😮

  1. On, mutta tämä vaatii maksullisen MobileMe-palvelun. Nyt olisi ilmeisesti tulossa kattavampi synkronointi iPhone-käyttäjille täysin ilmaiseksi.

 2. Toki se synkkaa netin yli Exchangen ja muutkin kalenterit, kuten esim. Googlen. Olisi lisäksi näppärää jos kalenteriin voisi tehdä muistutuksen esim. kotoa poissa ollessasi että muistuta tästä asiasta kun palaan kotiin, jolloin puhelin hälyttäisi löytäessään kotikoneen bluetoothin. Ja miksei niinkin että ”muistuta tästä asiasta kun pääsen töihin.”

 3. Hmm kuulostaa vähän pahalta tämä pilvipalveluvaihtoehto, eikö tätäkin olisi voinut hoitaa Bluetoothin yli niinkuin muissakin laitteissa?

  Apple tykkää pitää langat melko tiukasti käsissään, joten miten käy ihmisten yksityistietojen`?

  1. Missä muissa laitteissa? Aikalailla kaikissa laitteissa nykyään on pilvi ainakin yhtenä vaihtoehtona, Microsoftilla on MobileMe, Androidin saa synkattua Googlen pilveen, Nokialla on Ovi…

   Ja suunnilleen kaikkiin älypuhelimiin saa Exhangen kautta synkkauksen ja sitä kautta esim. Googlen pilveen.

   Apple tietää jo, missä liikut, joten eiköhän tuo ole sama laittaa yhteystiedot ja kalenteritkin samaan syssyyn… Sitä paitsi, Apple tuskin tekee yhteystiedoille yms. mitään ja jos eivät tyri, niin tiedot ovat hyvin turvassa.

   1. Äh, Micrsoftin pilvipalvelu on nimeltään MyPhone, eikä MobileMe, mikä on siis Applen nykyinen, maksullinen, pilvipalvelu. Hupsis!

Kommentointi on suljettu!