Googlella ei halua jatkaa puhelinvalmistajana

Tammikuussa esitelty Nexus One jää erittäin todennäköisesti Googlen ainoaksi matkapuhelimeksi. Yhtiön toimitusjohtaja Eric Schmidt kertoi, että Googlella ei ole tarvetta tuoda markkinoille toista omalla brändillä varustettua puhelinta.

Hakukonejätin pääjohtajan lausuntoa voidaan pitää hienoisena yllätyksenä. Verkossa on kovasti huhuttu bisneskäyttöön suunnatusta Google-puhelimesta, josta löytyisi fyysinen näppäimistö. Helmikuussa Motorolan toimitusjohtaja jopa myönsi yhtiön kehittelevän Googlelle puhelinta. Joko suunnitelmat ovat sittemmin muuttuneet tai Motorolan lausunto on ymmärretty väärin.

Eric Schmidt painottaa, että Nexus Onen perimmäinen tarkoitus oli viedä eteenpäin Android-alustaa. Johtajan mukaan tässä onnistuttiin niin hyvin, että tarvetta toiselle puhelimelle ei yksinkertaisesti ole.

Lähde: UnwiredView

3 kommenttia

  1. Luetaan ja ymmärretään lukemamme, jookos?

    ”The idea a year and a half ago was to do the Nexus One to try to move the phone platform hardware business forward. It clearly did. It was so successful, we didn’t have to do a second one.”

  2. No saas nähdä jos valmistajat eivät vuoden päästä ymppää 3Ghz prosessoreita puhelimiinsa, niin eiköhän Google astu rinkiin ja kehitytä sellaisen. Toisaalta Androidilla on myös niin vakaa asema markkinoilla, että tästä lähin kukaan ei välttämättä näe sitä riskaabelina suostua alustan kovempiin laitevaatimuksiin.

Kommentointi on suljettu!