Nokia etätyhjensi vuodetun QWERTY-puhelimen videoesittelyn aikana

Näyttää siltä, että Negri Electronics -verkkosivuston vuotaman QWERTY:llä varustetun Symbian^3-puhelimen prototyyppi on tullut tiensä päähän. Netissä viime päivinä kuvien ja videoiden muodossa pyörinyt uutuus on joutunut Nokian etätyhjennyksen kohteeksi, joten prototyyppi on nyt käytännössä katsoen käyttökelvoton.

Nokian etätyhjennys sattui ikävään aikaan, sillä TechnoBuffalon Jon Rettinger oli juuri kuvaamassa laitteen ohjelmistoa käsittelevää videota. Tarkoituksena oli käydä kattavasti läpi puhelimen ohjelmisto, mutta lopulta Rettinger ei päässyt työpöytää ja verkkoselainta pidemmälle.

Tyngäksi jäänyt video on nähtävissä alla.

Lähde: Engadget

30 kommenttia

 1. Ihan oikein tehty Nokian osalta. Sen siitä saa kun hommaa luvattomasti prototyyppipuhelimen ja alkaa ilman lupaa kuvaamaan siitä esittelyvideota. Itseasiassa aika vähällä pääsi koska periaatteessa noiden vuotojen osalta voisi mätkäistä syytteet teollisuusvakoilusta.

  1. Mitäköhän vakoilun arvoista Nokian puhelimissa on? 🙂

   1. Eiköhän niissä nyt jotain ole, kun on Applen pitänyt ottaa käyttöön Nokian tekniikkaa lisensoimatta. ;P

    Vakavasti puhuen, kyllä Nokian puhelimista voi löytyä esim. jokin aivan uusi toiminto ja jos se paljastuu ennen kuin Nokia haluaa sen paljastuvan, se antaa kilpailijoille jo paljon lisäaikaa lisätä ko. ominaisuuden omaan puhelimeen ja siten kaventaa Nokian kilpailuetua. Varsinkin nyt voisi odotellakin jotain aivan uutta, kun Nokia alkaa olemaan todella pahasti sijoittajien hampaissa.

  2. Itseäni harmittaa lähinnä, kun tyhjennys oli niin tavattoman TYLSÄ. Olisivat nyt edes jotain actionia kehitelleet, edes joku teksti näytölle, jossa sanottaisiin vaikka että ”Tämä luvatta käyttöönotettu puhelin on tyhjennetty etänä. Ole hyvä ja palauta tämä puhelin osoitteeseen Keilalahdentie 2-4, 02150 Espoo, PL 226, 00045 NOKIA GROUP” tjsp. Vähän jotain jännempää, eikä vaan tommosta tylsää mustuutta. 😀

 2. Totta puhut. Hyvä vaan, ettei puoli valmiita laitteita esitellä ohjelmiston osalta.

 3. Ihan normaalisti ”toimiva” nokialainenhan tuo näytti olevan. Ja normaalistihan puolivalmiita laitteita ei Nokian toimesta esitellä ohjelmiston osalta, vaan ne laitetaan myyntiin.

  1. Sinä ilmeisesti olet jorma ja pikkulilli pystyssä kun voit (oman näkemyksesi mukaan) moittia Nokiaa protopuhelimesta. Tukehdu siihen toimimattomaan geyPhoneesi.

   1. Onkohan nimimerkki ”Minä” hieman katkera jostakin? 🙂

   2. Jep, Jep. Olen kyllä ärsyyntynyt näistä Apple-idiooteista. Ei pitäisi olla, onhan näitä idiootteja maailma pullollaan.

   3. On se hienoa kun heti kun joku esittää vähän kritiikkiä Nokiaa kohtaan, ollaan jo Applen fanipojaksi ja ties miksi haukkumassa (Luulin jo hetken että täällä olisi asiallista keskustelua). Taitaa vaan Nokian puhelinta kohtaan tunnettu raivo etsiä tietään ulos…

 4. Nokiaa taisi hävettää puhelimen keskeneräisyys ohjelmiston osalta niin paljon, että proto päätettiin etätyhjentää.

  1. Protot on keskeneräisiä, yllätys yllätys. Ei siinä mitään hävettävää ole.

  2. Olipa loistava kommentti, ”keskeneräinen proto” =)

   1. Veijolla taitaa mennä vähän heikosti elämässä, kun pitää noin pilkkua nussia.

 5. Hmm, miten voivat tyhjentää etänä kun tuossa lukee ”offline”? Vai mitä tuo tarkoittaa, eikö tarkoita ettei vehke verkossa?

  Muuten näyttää olevan ihan jees kapula.

 6. Hieno kapula ulkomuodon puolesta, tosin sekä näyttö että reunus ovat liian isoja, näppäimistö aivan liian littana, akkukin varmaan minimalistisen pieni – saisi olla paksumpi puhelin ja täten akku. Rauta sisällä varmaankin 5-7 vuotta vanhaa kun kerran Nokiasta on kyse. Symbian^3 on kauhea ja resoluutio aivan liian alhainen neljän tuuman näytölle. Muuten ”ihan kiva”.

  1. Voitko laittaa tähän tuon puhelimen tarkat mitat kun kerran kuvan perusteella pystyt niin tekemään?

   1. Veijo, minulla on silmät ja hyvä näkö.

  2. Just joo. Noihin mittoihin jo onnistuu ahtamaan 4:n tuuman näytön ja täyden qwerty-näppäimistön, niin se on kyllä jo todella hyvä työ! Tuohan on samoissa mitoissa iPhone 3gs:n kanssa, mutta iPhonessa ei ole edes qwertyä. Kokemuksesta satun tietämään, että littanakin näppäimistö voi olla TODELLA hyvä, olen käyttänyt HTC Dreamia vuoden ja siinä oli littana näppis, mutta tuntuma oli todella hyvä ja kirjoitus sujui nopeasti.

 7. Eiköhän tuo puhelin vain sattumalta hajonnut tuossa. Ei Offlinessa olevaa puhelinta mitenkään etätyhjennetä.

  1. Luurilla oltiin hetki aiemmin netissä eli ei kauhean offline siinä vaiheessa…

   Ihan lupaavalta tuo luuri vaikuttaa, hyvä ulkonäkö ja ilmeisesti ominaisuudet myös. Tulisi vain markkinoille ennen joulua!

  2. Nii, siis ”offline” -tilassa olevaa puhelinta voi halutessa käyttää verkossa wlanin kautta. Tuo teksti siis viittaa enemmänkin puhelinverkon suuntaan…tai näin oon antanut itselleni kertoa…

 8. nokian puhelimet ovat parhaita…itselläni on nokia n900. minusta nokia n8 on paljon huononpi nokia n900 verrattuna. tämä nokia n9 näyttäisi olevan minun mieleeni…!

 9. Minä veikkaan että tuo puheli rupesi lähettämään jotain tunnistetta kun se oli wlanissa, ja sitten joku noksun palvelin vastas siihen jotta: meeppäs rikki..

 10. Etätyhjennys on mahdollista, oli yhteyttä tai ei. Miten luulette voivanne tehdä varastetun kännykän kelvottomaksi ilman sitä?

  Hyvä Nokia, kun esti jonkun luvattoman esittelyn.

 11. Pakko siinä on jokin yhteys olla että tiedon saa menemään luurille että alappas tyhjentyä.

 12. Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää että kun puhelinta käytti WLANissa niin nappas jotkut tappobitit sieltä mukaansa?

  Olen yllättynyt että Nokialla on noinkin kärkäs tyhjennys. Tosin hienohan se ois jos siihen tulis joku pääkallonkuva ja puhelin sulais käteen.

  Pitäis varmaan olla noiden esittelijöiden varovaisempia ja kahto mihin antavat (varastettujen) protojen antaa ottaa yhteyttä. 😉

 13. Miten se on edes mahdollista että prototyypit pääsee vuotamaan? Ei kai niitä nyt ihan kenelle tahansa ulkopiiriläiselle jaella? Tai no siinä tapauksessa jos se varastetaan sen kantajalta tai kantaja hukkaa sen… Mutta ei kai nyt muuten, kai siellä tiedetään kenelle prototyyppiä on jaeltu. 🙂

  Muuten kuka sanoo että prototyypissä ei voisi olla sellaista varotoimea että vaikka siinä nyt lukisi miten offline, niin se silti yhdistäisi jonnekin koska onhan se prototyyppi.

  Olisihan se tietysti ollut hienoa jos näytölle olisi tullut jonkinlainen Nokia pääkallo tai punainen varoitus teksti… 🙂

Kommentointi on suljettu!