Sonera aloittaa iPhone 4:n ennakkotilaukset ensi viikolla?

MobiiliBlogille vinkataan luotettavalta lähteeltä, että teleoperaattori Sonera aloittaa alustavien tietojen mukaan Apple iPhone 4 -kosketusnäyttöluurin ennakkotilauksien vastaanottamisen ensi viikon aikana. Virallisesti Sonera on kertonut tuovansa neljännen sukupolven iPhone-puhelimen Suomeen heinäkuun lopussa.

Lähteemme mukaan Sonera pyrkii toimittamaan laitteet ennakkotilaajille kahden viikon sisällä. Puhelimen saatavuus tulee näin ollen olemaan ratkaiseva tekijä ennakkotilauksien aloittamisessa. Jos Apple myöhästyy aikataulussaan, ei Sonera tule vastaanottamaan tilauksia vielä ensi viikolla.

Soneran taholta todettiin hiljattain, että ennakkotilaukset menevät tällä kertaa yhden jonon kautta, tilasipa laitteen verkkokaupasta, puhelimitse tai jälleenmyyjältä. Lähteemme mukaan teleoperaattori tulee aktiivisesti markkinoimaan Multi-SIM-palveluaan iPhone 4 -asiakkaille, sillä puhelimessa on uudenlainen microSIM-korttipaikka.

Hintatiedot tullaan luonnollisesti paljastamaan ennakkotilauksien aloituksen yhteydessä.

12 kommenttia

 1. Jos olisi vaan joku muu operaattori kuin Sonera…

  Datahinnatkin ovat tainneet nousta, puhelun aloitusmaksus, muutenkin korkeampi hintataso… Ei sillä, että olisi rahasta kiinni, mutta kun verkkokin on suomalaisista operaattoreista surkein! Saunalahti onneksi tuntuu ymmärtävän hyvin Androidin päälle, joten on sentään iPhonelle hyviä vaihtoehtoja! Ja Dna taas tykkää Samsungista ja sitä kautta Galaxy S löytyy hyvänä vaihtoehtona heiltä.

  1. Mielenkiintoinen näkemys. Vinkeä homma kumminkin näin käytännön elämässä, että vaihdettuani Soneraan laskuni ovat pienentyneet Saunalahteen verrattuna käytön pysyessä samanlaisena. Ja kuuluukin tasan sielä missä sauniskin.. Saas nähdä koska tuo Nokian ja Soneran haukkumis-ilmiö oikeen menee ohi. Ainakaan jälkeen mainitun kohdalla sille ei nykyään ole mitään perusteita.

   1. Ei pysty kyl sanoo mitään pahaa Sonerasta, aina toiminu tosi hyvin, niin puhelinliittymä kuin laajakaista. Ehkä se voi olla vähän kalliimpi kuin kilpailijat, mutta laatu maksaa. En tiedä nykyään voi olla ihan toisin, mutta kyllä muistaa aikoinaan kun kaverit vaihto halvemman toivossa dna:han jne. ja sitten kirosivat kun laskut ei tullu perille ajoissa (jos tuli ollenkaan) ym. ongelmia. No ehkä tänäpäivänä taitaa silti olla jo ihan eri meininki? Riippuu varmaan myös siitä missä asuu

    Datahinnat nousseet? oho. Nythän ne just merkittävästi halpeni, ennen maksoin puhelimen datayhteydestä 1 megasesta 14,99e kuussa, nyt saan nopeimman mahdollisen (max. 6 Mbit/s) 9,98e (sillä rajoituksella, että se on se giga mitä saa siirtää kk:ssa sen jälkeen yhteys putoaa 64 kbit/s. vauhtiin). Halutessa voi ottaa lisäpaketin puoleen hintaan loppulaskutuskaudeksi, mutta mulle toi riittää ainakin todella hyvin, en saa mitenkään gigaa kuussa, en lähellekään. Useimmiten kun luuri on kuitenkin WIFI:llä netissä

   2. Meikäläinen nappasi myös Soneralta joulun alla N900 kytkypaketin yhteydessä datapalvelutarjouksen, jota yksikään operaattori ole vieläkään nokittanut.

    Siirrän tosiaan tuolla samaisella maksimiteholla rajattoman määrän dataa kympillä kuussa. Tarjouksen saaminen tosiaan edellytti 24kk sopparia, mutta se on ehdottomasti sen arvoinen. Itsellä mobiilidatan siirto ysisatasessa on noin 3Gt/kk, enkä edes käyttele torrentteja tms., joten tämänhetkiset tarjoukset (Soneralta tai muualta) eivät sopisi minulle juuri ollenkaan.

    Minulla on myös kakkosnumero johon tarvitsisin samanlaiset datapalvelut. Mielessä on käynyt, että pitäisikö siitä sumplia itselle ”mokkulaliittymä”… 🙂

 2. Itse mietiskelen sitä, että mitä Elisan iPhone 4 projektille kuuluu. Eikö ollut puhetta että tällä kertaa myös Elisa olisi myymässä laitetta?

  1. Käsittääkseni Elisalle/DNAlle tarjottiin sopparia Applen suunnalta, mutta operaattorit kieltäytyivät ottamasta sitä… Keväällähän oli tiedotteita Elisan suunnalta, että ottavat käyttöön MicroSIM kortit.

   Ilmeisesti Applen huoltokäytännöt aiheuttavat extravaivaa, eivätkä kyseiset operaattorit hommasta innostuneet. Harmi.

   1. MicroSIM -kortit taitavat tulla valikoimiin ihan vain iPadin takia, sitähän myydän ilman SIM-lukitusta. Ja kun Apple on siirtynyt MicroSIMiin voi käydä niin että muiltakin valmistajilta alkaa tulla sitä käyttäviä tuotteita. Ja onhan se ihan ymmärrettävää, kun pitää saada mahdollisimman paljon tungettua mahdollisimman pieneen tilaan…

  2. Elisan suunnalta on sanottu iPhonelle ei, jos useamman kerran. Viimeksi ollut kieltäytymisestä juttua uutissivustoilla iPhone 4:n huhumyllyn aikoihin. Elisa aikoo keskittyä älypuhelinrintamalla lähinnä Androidiin ja Nokialaisiin.

 3. Ei taida iPhonen huollolla olla mitään tekemistä sen kanssa ettei Elisa/Saunis myy vaan Elisan omistus on niin naitoksissa Nokiaan että myynti on käytännössä mahdotonta. Ei Elisa voi tehdä vastoin omistajiensa tahtoa.

 4. Voiko kukaan täysjärkinen väittää $oneran olevan edullisin. Dna ja saunis tarjoavat rajattomat netit 2,95€ ja 4,90€/kk lisäksi ilman puhelun avausmaksuja ja minuuttiveloitteisia hintoja. Telefinland on aina järkevä valinta Soneran verkossa kuuluville liittymille.

  1. Jep jep kun se oliskin noin yksinkertaista, jätit vaan muutaman oleellisen detailin sanomatta:

   DNA Matkanetti 384: 9,88 euroa/kk
   DNA Matkanetti 512: 14,92 euroa/kk
   DNA Matkanetti 1M: 19,96 euroa/kk
   DNA Matkanetti 2M: 29,99 euroa/kk

   Huom! Jos tilaat DNA Matkanetti 384 -lisäpalvelun joko uuteen tai olemassa olevaan DNA-liittymääsi 31.8.2010 mennessä saat sen hintaan 2,95 euroa/kk (seuraavat 24 kk) ja avaus 0 €. Tarjous koskee vain uusia DNA Matkanetti -tilauksia.

   Entä jos haluaakin vähän nopeammin netin kun sen kaiken hitaimman? niinpä ja toikin on vaan tarjous

   Itseasiassa noi dna:n hinnat ovat aivan törkeen kalliita verrattuna soneran nettiin jos vähänkin isommat nopeudet kiinnostaa. Soneralla on tosiaan se kallein netti sen 10e, jos se giga ei riitä kuussa ni siltinkin se tulee maksamaan vain 15e kuussa

   Dna:lla vielä puolet hitaampi netti maksaa 29,90e Siinä sitä edullista kerrakseen

Kommentointi on suljettu!