Google lanseeraa oman musiikkipalvelun vuoden lopussa

Hakukoneestaan parhaiten tunnettu Google aikoo lanseerata vuoden 2010 lopulla oman musiikkipalvelun, jolla se pyrkii taistelemaan muun muassa Applen suosittua iTunesia vastaan. Asiasta vihjaisi Android-osaston johtajistoon kuuluva Gaurav Jain israelilaisen Calcalist-verkkolehden haastattelussa.

Jainin mukaan uusi palvelu esitellään markkinoille samaan aikaan seuraavan Android-version kanssa, joka tunnetaan koodinimellä Gingerbread. Musiikkipalvelu tuleekin olemaan merkittävässä roolissa Googlen mobiilistrategiassa, kertoi Jain.

Tulevan palvelun tarkemmat yksityiskohdat pysyttelevät vielä piilossa. Sen uskotaan kuitenkin pitkälti olevan vastaus Applen huhutulle pilvipalvelulle, joka mahdollistaisi musiikin ja videoiden suoratoistamisen esimerkiksi iPhone-puhelimella. Huhujen mukaan Apple esittelee oman palvelunsa jo syksyllä.

Lähde: Gizmodo

3 kommenttia

  1. Googleltahan onnistuu melko helposti tuotteidensa ”pakottaminen” käyttäjille koska joka toinen suosittu palvelu on Googlen. Toisaalta on myös paljon palveluita missä Google ei välttämättä onnistunut niin hyvin kuin olisi halunnut. Esim. Google Buzz ja Google Voice.

    Mitähän uutta Googlella voisi olla tarjottavana tällaisella palvelulla?

    1. Kilpailua? iTunesilla ja Applella on lähestulkoon monopoli…

  2. Voiceahan ei ole lanseerattu toistaiseksi muualla kuin Jenkeissä ja siellä sillä on ollut kuulemma hyvä menestys.

Kommentointi on suljettu!