Yhden miehen tuottama iPhone-sovellus nousi Suomen App Storen latauslistan kärkeen

Applen mobiililaitteille suunnatun App Store -sovelluskaupan latauslistan kärkeen nousi tänään vastikään julkistettu iUutiset-ohjelma. Kyseessä on Tomi Castrénin kehittämä applikaatio, joka kerää RSS-syötteitä hyödyntäen uutissisältöä eri sivustoilta kuten Iltalehdestä, Aamulehdestä, Taloussanomista ja MobiiliBlogista.

iUutiset on ennestään tunnettu verkkopohjaisena sovelluksena osoitteessa iuutiset.com. Kyseessä oli aikanaan Suomen ensimmäinen iPhonelle suunnattu verkkosivusto, sillä se lanseerattiin jo vuonna 2007. Tuolloin iPhonea ei vielä edes myyty virallisten kanavien kautta Suomessa.

Aktiivinen käyttäjäkunta näytti ottavan heti applikaation omakseen. Muuten ei liene mahdollista nousta latauslistan kärkeen ilman mitään markkinointia”, pohtii palvelun kehittäjä Tomi Castrén.

7 kommenttia

  1. Mielestä Juttuu menee sieltä mistä aita on matalin… iUutiset tuntuisi olevan tarkkaan harkittu lähteiltään. Suurin ero löytynee siitä että Juttuu listaa vain otsikoita eli nähdäkseen enemmän täytyy aina ladata varsinainen uutissivu kun taas iUutiset näyttävät pätkän uutista jonka perusteella voi sitten latailla koko uutisen… jos on sen arvoinen (ainakin hitailla yhteyksillä) .
    Toki iUutisistakin löytyy paranneltavaa mutta mielestäni se on varsin toimiva mobiileissa olosuhteissa.
    En tiedä kumpaa käytän jatkossa: web-versiota vai applikaatiota. Kummassakin on puolensa. Varmaa on että iUutiset pysyy edelleen päivittäisessä käytössä.

  2. Parasta antia varsinkin näin kuumana kesänä on ollut Drinkkiopas.

Kommentointi on suljettu!