Eldar Murtazin: minulla ei ole Nokian omaisuutta

Mobile-Review.comin huhtikuussa julkaisema kuva N8-prototyypistä.

Kuten hiljattain kävi ilmi, syyttää Nokia Mobile-Review.comin ylläpitäjänä tunnettua Eldar Murtazinia luvattoman omaisuuden hallussapidosta. Yhtiö haluaa omaisuutensa takaisin ja koska Nokian mukaan Murtazin ei sitä ole suostunut vapaaehtoisesti palauttamaan, on valmistaja päättänyt kääntyä Venäjän sisäministeriön puoleen.

Mielenkiintoiseksi kiistan tekee se, että tahojen käsitys tilanteesta on hyvin erilainen. Murtazin väittää, että hänellä ei ole missään vaiheessa ollut Nokia N8:n prototyyppiä, johon koko tapaus liittyy vahvasti. Hän myös kiistää toimivansa konsulttina kilpaileville matkapuhelinyhtiöille, josta Nokia Murtazinia on myös syyttänyt.

Venäläisbloggari kumoaa Nokian syytökset selväsanaisesti TechCrunch-verkkosivuston videohaastattelussa, joka on katsottavissa alta.

Jos video ei jostain syystä lataudu, voi sen katsoa myös suoraan TechCrunchista.

13 kommenttia

 1. Heh, tätä olen ihmetellyt alusta asti. Miksi Murtazin olisi jättänyt N8:n laatikkoon lojumaan, kun ei kerran siitä edes pitänyt? Eiköhän se ole jo palautunut Nokialle samoja teitä kuin sieltä ilmaantuikin 🙂

 2. ”this isn’t the iphone, i mean who cares about NOKIA , sorry, sorry NOKIA”

  😀

 3. Tyyppillisiä amerikkalaisia. Heti kun on kyseessä venäläinen, vitsaillaan kommunismista, kylmästä sodasta, ja ”tovereista”.

  7:30 – 7:50 on mielenkiintoinen kohta.

 4. Mielestäni tämä oli jopa rasistinen video noilla KGB ja NL huomautuksista johtuen. Ainakin se oli kunnianloukkaus Murtazinille, Nokialle ja Venäjälle.

 5. Minusta vaikuttaa kyllä siltä, että Murtazin valehtelee niin, että korvat heiluu. Ensinnäkin miten hän sitten muka arvosteli sen puhelimen jos hänellä ei prototyyppiä muka ollut? Sitäpaitsi aiemmin hän on puhunut aivanm ristiin liittyen Nokian vaatimuksiin palauttaa N8. Ensin tyyppi sanoi, että hän on saanut vain yhden kirjeen , jossa Nokia vaatii omaisyuuttaan takaisin. Sitten tyyppi väitti myöhemmin ettei ole saanut mitään kirjettä Nokialta eikä nokia muka ole vaatinut N8:n palauttamista. Noiden puheiden perusteella minä en kyllä pitäisi hänt’ä kovinkaan luotettavana.

  Ennen tätä juttua Murtazin vaikutti ihan ok tyypiltä, mutta tämä juttu on kyllä romahduttanut käsitykseni hänestä.

 6. Nokia on silti kiistatta paras matkapuhelinvalmistaja. Ei pienintäkään epäilystä siinä asiassa.

 7. miten niin epäluotettava? Tarkoitatko, että hän valehtelee sanoessaan, ettei hänellä ole mitään Nokian omaisuutta?
  Ei ehken olekaan – enää… mutt oli ilmeisesti jossain vaiheessa ’lainassa’ tai muuten hankittuna.

  Näkyyhän noita ’vuotovideoita’ ja arviointeja nyt jo kymmenittäin netissä. Onkohan nekin joku varastanut, vai miten lie joutuneet/päätyneet bloggareitten haltuun…? Onko joku rekka- tai kottikärrykuorma kadonnut Venäjän aroilla tai Kiinan aavikoilla?

  Eihän noi toimet oo muuta kuin tuotteen esilläpitoa ja mainosta.
  …vaikuttaa muuten hienolta luurilta 🙂

  1. Mistä lähtien Kiinassa on ollut aavikoita?

 8. Samsung pyyhäisee ohi pian tästä puljusta. Tai, pyyhäisihän se jo läntisessä Euroopassa. 😉

 9. Mikael 11.7.2010 13:22:
  ”Nokia on silti kiistatta paras matkapuhelinvalmistaja. Ei pienintäkään epäilystä siinä asiassa.”

  Selvä trollihan tämä. Nokian surkeiden tuotteiden myynti takkuaa, niin lähes kaikki ovat kanssasi eri mieltä.

Kommentointi on suljettu!