HTC:n tulevat Windows Phone 7 -puhelimet saivat varhaisen vahvistuksen

HTC:n toimitusjohtaja Peter Chou kommentoi jo maaliskuun lopussa, että yhtiön ensimmäinen Windows Phone 7 -pohjainen älypuhelin nähdään markkinoilla vielä kuluvan vuoden aikana. Uuden alustan lisäksi valmistaja aikoo jatkaa myös Windows Mobile 6.5:n tukemista, jolle HTC uskoo löytyvän kiinnostusta vielä ainakin yrityskäyttäjien keskuudessa.

Taiwanilaisvalmistajan on huhuttu valmistelevan markkinoille HTC Mondrian -koodinimellä kulkevaa WP7-puhelinta. Huhu saa nyt vahvistuksen HTC:n verkkosivustolta löydetyn xml-tiedoston myötä, joka paljastaa, että laitteessa on 480 x 800 pikselin näyttö. Ikävä kyllä dokumentti ei kerro, onko laitteessa aikaisemman huhun mukaisesti 1,3 gigahertsin suoritin ja 4,3 tuuman näyttö.

Yhtiön viralliselta verkkosivustolta on onnistuttu kaivamaan esille myös toisen Windows Phone 7 -puhelimen koodinimi, joka on HTC Mozard. Puhelimesta löytyy niin ikään WVGA-tason näyttö, joka on alustan ohella ainut laitteesta tiedettävä ominaisuus.

Yhden WP7-laitteen sijaan HTC saattaakin tuoda markkinoille kuluvan vuoden aikana kaksi Microsoftin uutuusalustaan perustuvaa puhelinta. Mielenkiintoista on nähdä, löytyykö toisesta mahdollisesti fyysinen QWERTY-näppäimistö.

Lähde: UnwiredView