Samsung päihitti Nokian peruspuhelimissa Länsi-Euroopassa

Nokia profiloitumassa peruspuhelinvalmistajaksi? Näin ei ole ainakaan Länsi-Euroopassa, jos tarkastellaan tutkimusyhtiö IDC:n tuoreimpia lukuja.

Suomalainen Nokia jatkaa edelleen markkinajohtajana Länsi-Euroopassa, vaikka yhtiön osuus on tippunut vuoden 2009 ensimmäisen neljänneksen 39 prosentista kuluvan vuoden vastaavan ajankohdan 32,8 prosenttiin. Niskaan hengittää Samsung, jonka osuus on noussut 29,3 prosenttiin.

Nokian sukelluksen takaa löytyy heikko menestyminen niin sanotuissa peruspuhelimissa, joiden toimitukset laskivat 18 prosenttia. Valmistajan toimittamat 9,1 miljoonaa peruspuhelinta eivät riittäneet pitämään Nokiaa ykköspaikalla, sillä Samsung toimitti tammi-maaliskuussa 12,2 miljoonaa kyseiseen kategoriaan kuuluvaa kännykkää.

Paremmin Nokia pärjäsi älypuhelimissa, joiden toimitukset kasvoivat viime vuoden tammi-maaliskuun 4,4 miljoonasta kuluvan vuoden alun 4,9 miljoonaan kappaleeseen. Kasvuvauhti oli kuitenkin markkinoiden yleistä tasoa hitaampaa, joten markkinaosuus tippui tälläkin osa-alueella 57,1 prosentista 40,8 prosenttiin.

Suurimman nousun älypuhelimissa koki Apple, jonka osuus kohosi vuodessa 233 prosenttia. iPhone-puhelimen siivittämänä Applen markkinaosuus oli tammi-maaliskuussa älypuhelimissa 25 prosenttia.

Länsi-Euroopassa Nokian kovin vastustaja Samsung ei pärjännyt kehittyneemmissä puhelimissa. Sen osuus sukelsi vuodentakaisesta 25 prosenttia. Korealaisvalmistaja toimitti Länsi-Euroopassa ensimmäisellä neljänneksellä vain 0,3 miljoonaa älypuhelinta.

Lähde: IDC

3 kommenttia

  1. Puhelinmarkkinat on nyt kovassa myrskysssä. Näkäjään Nokian kapteeni(OPK) ei oikein osaa seilata näillä vesillä. Nyt pitäisi kyllä äijää vaihtaa Nokian johdossa ja vikkelään! Tuntuu kuin Nokian johto olisi yhtä kädetöntä kuin vanhus tietokoneen ääressä.

    Vähän sama tosin koskee näköjään Samsungia.

  2. Mielenkiinnolla odotan nykyisen toisen neljänneksen tuloksia. Samsung Wave ja Galaxy S – älupuhelimet ovat tuntuneet menevän erittäin hyvin kaupaksi ympäri maailmaa.

    1. Korjaan. Oikeastaan innolla odotan nykyisen kolmannen neljänneksen tuloksia. Samsung varmaan ottanut aimo harppauksen. Kyllä toisellakin neljänneksellä Samsung varmaankin jonkin verran, muttei paljoa.

Kommentointi on suljettu!