Video: Aava Mobilen prototyyppi pyörittää MeeGoa

MeeGo-alustan 1.1-versiosta julkaistiin kesäkuun viimeinen päivä varhainen testiversio, jossa mukana on vihdoin myös matkapuhelimiin suunnattu graafinen käyttöliittymä. Keskeneräisyydestään johtuen se ei ole liiemmin saanut käyttäjiä kokeilemaan sitä esimerkiksi Nokia N900 -puhelimessa, sillä videoita MeeGon toimivuudesta nokialaisessa on ollut tarjolla varsin nihkeästi.

Nyt verkkoon on kuitenkin putkahtanut kattava esittelyvideo MeeGon kännykkäversiosta. Tällä kertaa uutuusalustaa ei pyöritä N900, vaan oululaisen Aava Mobilen prototyyppipuhelin, jota CarryPad on päässyt kokeilemaan. Tuloksena on syntynyt yli 16 minuutin mittainen video, jossa keskitytään lähinnä MeeGon tarjoamiin ominaisuuksiin kuten verkkoselaimeen, työpöytään ja galleriasovellukseen.

Tarjolla on paljon asiaa, joten lienee syytä siirtyä suoraan itse videoon.

8 kommenttia

 1. Näyttää hyvältä ja pehmeältä transitiot ja erittäin vakuuttavat on tehot. Taustakuva on mahdollisesti rumin ikinä.

 2. Yksi sana tulee mieleen, BORING
  Voi kun saisi meegon sillä intellin tablet UI:lla

  1. Mikä tuossa oli tylsää?? Hemmetin vakuuttava ja tehokas laite tuon pienen perusteella. Tablet UI noin pienellä näytöllä ei kuulosta järkevältä, vaikka se onkin upea.

   1. ”Mikä tuossa oli tylsää?” No katso video siitä intellin meego tabletista ja se jälkeen tämä ja mieti sitten. Eikä tämä nyt tietenkään samanlainen voi olla, mutta että siinä olisi samanlaisia elementtejä ja samantyylistä grafiikkaa, sellasta tiettyä tyylikkyyttä ja osaamista jne. Se intellin meego käyttis kun näytti kaikkea muutakun tylsältä ja siinä oli WOW factorya. Tämä nyt taas näyttää noh nokialaiselta 😀 Ja siihen nähden kuinka korkealle jalustalle Nokia käyttäjät ovat tämän meegon nostaneet niin on kyllä toistaiseksi aika pettymys

    Noh tämä tietty on vasta joku ihan eka versio joten miten näihin nyt sitten pitäisi suhtautua, tosin olihan se intellin tablettikin ihan keskeneräinen ja silti se näytti todella hyvältä.

    Missä tullaankin siihen tuttuun asiaan, eikö kannattaisi vasta sitten esitellä, kun on jotain esiteltävän arvoista. Nyt ihmiset muistaa sen tablet UI:n, että se näytti todella hyvältä, eikä sen tabletin tarvi vielä tulla mutta ihmiset muistaa, että hyvältä se näytti. Mitä ihmiset tästä muistaa? keskeneräinen meego mikä näyttää todella tylsältä. Mikä saa ihmiset odottomaan meego puhelinta?

   2. Olen kyllä nähnyt videon, en varmaan muuten olisi sitä upeaksi kutsunut :D. Mistäs sitä tietää vaikka samanlaisia elementtejä tulisikin, sitä toivon itsekin. Eihän tässä paljon ehditty esittelemään, mutta se mitä näytettiin, oli vakuuttavaa.

    ps. Ei näitä näe kun ne joita asia kiinnostaa. Itse ainakin mielenkiinnolla seuraan uusia juttuja, vaikka ne ei ihan loppuun asti olekaan hiottuja. Jos ei kiinnosta niin ei varmaan kannata tekniikkablogeja seurata.

 3. En kyllä ymmärrä miksi näitä keskeneräisiä softavideoita pitää lykätä väkisin nähtäville. Koko käyttis näyttää niin hirveeltä ja tahmaiselta, että ei vois vähempää kiinnostaa mahdollisesti toimivampi ja sulavampi loppuversiokaan.

 4. Meikäläinen oli ainakin aivan myyty tästä.

  Myönnettäköön, UI on 60% melko epäinnostava, mutta kaikki nuo harmaat alueet (dialpad, selain, valikot) vakuuttaa. Äkkiäkös nuo re-skinaa. Samaten nuo ikonit ovat jotain ruminta ikinä.

  Tämmöinen teknologianörtti arvostaa kuitenkin kaikkea sitä vääntöä, mitä tästä alustasta vaikuttaisi löytyvän. Etsikääpä käsiimme esim se Java nopeustesti.

  Ja koittakaa ihmiset muistaa että tässä ei ole kyseessä mikään ”Android-avoin” käyttis, vaan ihan oikeasti avoin käyttis jossa pääsee muokkaamaan abaut kaikkea muuta paitsi sitä miten puhelinkomponentti vaatii SIM-kortin soittaakseen. MeeGoon ei tarvitse asentaa SenseUIn kaltaista maskia, vaan valikot voi muuttaa näyttämään täysin erilaiselta. Esimerkkinä näissä kommenteissa mainittu Moorestown Padi.

 5. Maaaan, tosta tulee jotain siistii ja menestyvää!
  1,5GHz CPU etenki kuulostaa aika kovalta, etenkin
  tuon sunspider-testin perusteella.

  Toi UI on kyllä tosiaan aika alkeellinen mutta täytyy pitää mielessä
  että se on vasta kehitysvaiheessa. Varmaankin Kehittäjät äkkiä
  piirtäny jollain paintilla sinne jotain väkkyröitä että edes jotain olisi.
  UI ei tässä vaiheessa ole vielä tärkeää.

  MeeGoa odotellessa :PPPP

Kommentointi on suljettu!