Googlen Android Marketissa eniten ilmaisia sovelluksia

Nykyaikaiseen älypuhelinalustaan kuuluu erottamattomana osana ohjelmistokauppa. Se kokoaa alustan sovellustarjonnan keskitetysti yhteen paikkaan ja tekee näin ollen niiden löytämisestä sekä asentamisesta helpompaa. Mennyttä ovat ne päivät, jolloin sovelluksia sai metsästää Internetin hakukoneilla ympäri verkkoa.

Tilastollisesti eri kauppojen sovellustarjonnan määrään ei ole järkevää keskittyä, sillä suurimmalle osalle ei varmastikaan tule yllätyksenä se, että Applella on tällä alueella selkeä johto muihin verrattuna. Mielenkiintoisempaa onkin tarkastella vaikkapa sitä, miten tarjonta ohjelmistokaupoissa jakautuu maksullisiin ja ilmaisiin sovelluksiin.

Ohjelmistokauppojen tilastointiin keskittyvän Distimon mukaan Googlen Android Market sisältää (Yhdysvalloissa) prosentuaalisesti selvästi eniten maksuttomia sovelluksia. Muut kauppapaikat eivät pääse lähellekään Android Marketia, jonka tarjonnasta peräti 57 prosenttia on käyttäjille ilmaista. Muiden suurten kauppojen osalta vastaava luku liikkuu pääsääntöisesti 20-30 prosentin välillä.

Yli puolet maksullisista sovelluksista ovat hinnaltaan alle kaksi dollaria. Poikkeuksen muodostavat Microsoftin Windows Marketplace for Mobile ja RIM:n BlackBerry App World, joka ei salli alle 2,99 dollarin hintaisia sovelluksia.

Lähde: MobileCrunch

2 kommenttia

  1. Tämäkin on yksi seikka, joka lisää kiinnostusta Androidia kohtaan. Kun ostaa kalliin puhelimen, niin siihen on mukava saada ilmaisia sovelluksia.

  2. Harmi vain, että suurin osa noistakin sovelluksista on suunniteltu jollekin 320×480 resolle ja ei-tehokkaille suorittimille. Androidin sovellukset ovat sieltä ja syvältä, tosin toki hieman parempia kuin Ovi Storen tarjonta. Järkevintä tässä tilanteessa olisi odottaa ensimmäisiä Android 3.0 laitteita (4-6 kuukautta).

Kommentointi on suljettu!