Eldar Murtazin vastaa Nokialle avoimella kirjeellä

Eldar Murtazin väittää edelleen kiven kovaa, että hänellä ei ole luvattomasti hallussaan Nokian omaisuutta. Venäläistoimittaja on julkaissut avoimen kirjeen, jossa hän antaa virallisen lausuntonsa maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan asettamia syytöksiä kohtaan.

Nokia kertoi viime viikolla tehneensä tutkintapyynnön Murtazinista Venäjän sisäministeriölle. Yhtiön mukaan Mobile-Review.comin perustajana tunnetulla Murtazinilla on Nokialle kuuluvaa omaisuutta, jonka se haluaa takaisin. Yhtiö viittaa tässä tapauksessa N8-prototyyppiin, vaikka ei sitä virallisesti missään mainitsekaan.

Avoimessa kirjeessään venäläistoimittaja toteaa, että N8-prototyypin palauttaminen on mahdotonta. Murtazin kertoo päässeensä käsiksi puhelimeen lähteensä kautta, mutta ei koskaan varsinaisesti saanut puhelinta itselleen.

Murtazinin mukaan koko soppa sai alkunsa siitä, kun Mobile-Review.comissa julkaistiin tietoja Nokia 5800 XpressMusic -puhelinta vaivaavasta kuulokeviasta. Venäläistoimittaja kokeekin olevansa Nokian kynsissä ainoastaan sen vuoksi, että on kirjoittanut valmistajan tuotteista kriittisesti.

Vastaus on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.