Videopalvelu YouTuben mobiilisivusto uudistui

Luultavasti lähes jokaiselle Internetin käyttäjälle tuttu YouTube on julkaissut uuden version mobiililaitteille suunnatusta m.youtube.com-sivustostaan. Kyseessä on merkittävä päivitys vuonna 2007 avatulle mobiilisivustolle, jonka videoita katsotaan nykyiseltään päivässä jo yli 100 miljoonaa kertaa. Katselumäärä vastaa YouTuben pääsivuston lukuja vuodelta 2006.

Uusittua mobiilisaittia kehutaan ennen kaikkea nopeaksi. Käyttöliittymä on rakennettu kosketusystävällisiä elementtejä käyttäen, jotta sivustolla liikkuminen olisi aikaisempaa vaivattomampaa. Mukana on tukuittain pääsivustolta tuttuja ominaisuuksia, kuten hakusuositukset, soittolistojen luominen ja mahdollisuus arvioida videoita sekä lisätä niitä suosikkeihin.

Mobiiliversio on alussa saatavilla ainoastaan englanniksi, mutta lisää tuettuja kieliä on luvassa seuraavien kuukausien aikana. YouTuben uusi mobiilisivusto toimii ainakin Applen iPhone-puhelimilla ja Google Android -pohjaisilla laitteilla.

Suomalaiset käyttäjät pääsevät uusittuun mobiilisaittiin käsiksi valitsemalla nykyisen version alalaidasta kieleksi englannin.

Lähde: YouTube

4 kommenttia

 1. kyllä meinaan nyt näyttää hyvältä 3g yhteydellä youtube videot

  1. Niin tekee. Kuvanlaatu on melkoisen mainio! 🙂

   1. Oletko Teemu muuten huomannut, että youtubea pystyy kuuntelemaan taustalla jos haluaa? Vaikka musa sammuukin selaimen sammuttaessa halutessa musan saa takaisin päälle joko kuulokkeiden play napista tai sitten uusilla ipod kontrollereilla (pystyvät kontrolloimaan myös youtuben soitinta). Ihan kätevä juttu väliin, tämähän ei onnistunut vanhalla mobiiliversiolla lainkaan joten olin yllättynyt, että uudella toimi (desktop versiolla toimii myös)

    Sullahan taisi olla 3g versio mahtaakohan tuo sama toimia siinä vai alkoiko tuo toimia vasta iOS4 moniajon myötä

 2. @mikkis Pitääpä kokeilla. 🙂 Voi tosiaan olla, että ominaisuus toimii vain iPhone 3GS:ssä.

Kommentointi on suljettu!