Android-koodariksi ilman koodaustaitoja: App Inventor

Google Android -sovellusten kehittäminen on saanut juuri merkittävän helpotuksen. Hakukonejätti Google on julkaissut verkkoselainpohjaisen App Inventor -palvelun, jonka kautta Android-sovelluksia voi kehittää ilman minkäänlaista kokemusta varsinaisesta koodaamisesta.

Java-pohjainen App Inventor perustuu niin sanottuihin palikoihin, joita liittämällä toisiinsa saa oman sovelluksen suorittamaan erilaisia tehtäviä. Yksinkertaisesta toimintamallista huolimatta Google lupaa palvelunsa taipuvan monimutkaisempienkin sovellusten vääntämiseen. Sen avulla pystyy nimittäin hyödyntämään muun muassa puhelimen kiihtyvyysanturia ja GPS-paikkatietoja.

App Inventor toimii Mac-, Windows– ja Linux-tietokoneissa (Ubuntu 8+, Debian 5+). Koneesta tulee löytyä Java 6 ja moderni verkkoselain kuten Firefox 3.6 tai Safari 5.0. Palvelu on vielä beta-asteella.

Videoesittely palvelusta on katsottavissa täältä.

Lähteet: Engadget & Googlelabs

5 kommenttia

 1. Hienoa kun Android -kehitystä voi tehdä noin monella alustalla. Iphonelle sovellusten teko vaatii Macin ja Windows Mobilelle Windowsin.

  Kohta varmaan tulee ainakin tietovisailuja enemmän kuin tarpeeksi 🙂

  1. Myöskin Symbianille, Maemolle ja MeeGolle voi kehittää sovelluksia Linuxissa, Windowsissa ja MacOS X:ssa. Ja tuossa on nyt kyse ihan oikeasta ohjelmoinnista, eikä tuommoisesta uutisessa mainitusta hiirellä palikoiden
   yhdisteylystä.

   ”Kohta varmaan tulee ainakin tietovisailuja enemmän kuin tarpeeksi :)”

   Vaikuttaapa tosi hyödyllisiltä sovelluksilta moiset 😛

 2. No kyllä tommosella palikoidenyhdistelyllä ilman ohjelmointia sovellukset jää aika rajoittuneiksi väittää Google mitä tahansa. Ei tuolla tavalla kyllä kovin monimutkasia sovelluksia saa tehtyä.On epärealistista odottaa, että nyuo valmiit palikat sellaisenaan sopisi kocin moneen tarkoitukseen.

   1. Jospa postaisit ihan omalla nimimerkilläsi. Toisen nimimerkillä esiintyminen on vähintäänkin idioottimaista.

Kommentointi on suljettu!