Fring joutui pudottamaan Skype-tuen pois

Useilta mobiilialustoilta tunnettu Fring on joutunut pudottamaan Skype-tuen pois sovelluksestaan. Syy tähän löytyy Skypestä, joka on uhannut yhtiötä lakitoimilla, jos Fring jatkaa Skype-protokollan tukemista sovelluksessaan.

Tarkkaa syytä Skypen yllättävälle päätökselle ei tiedetä. Se on joka tapauksessa yhtiölle kova isku, sillä Skype-tuki on kuulunut Fringin tärkeimpiin ominaisuuksiin. Tapaus on siinäkin mielessä mielenkiintoinen, että Skype-puheluita Fringillä on ollut mahdollista tehdä jo neljän vuoden ajan.

Fringin toimitusjohtaja Avi Shechter kertoo olevansa erittäin pettynyt Skypeen, joka aikanaan ratsasti avoimuuden aatteella. Pääjohtaja pahoittelee käyttäjille aiheutuvia haittoja ja lupaa tuen palauttamista heti kun Skype kumoaa päätöksensä.

Fring on useita pikaviestinprotokollia tukeva mobiilisovellus, joka on saatavilla muun muassa Symbianille, iPhonelle ja Google Androidille. Sen voi ladata puhelimeen virallisen verkkosivuston kautta tai alustakohtaisesta ohjelmistokaupasta.

Lähde: Fring

9 kommenttia

 1. Eiköhän tällä ole sen kanssa jotain tekemistä, että iphone4:lla alkoi videopuhelut toimia 3g:ssä joka suuntaan fringillä. Engadget uutisoi tuosta muutama päivä sitten ja seuraavana tai sitä seuraavana oli uutinen tuosta skype tuen loppumisestta.

 2. No voi perhonen! Tämän takia säädin monta tuntia ihmetellen miksi iphonen fringi ei lähetä viestejä. Asensin sen uudestaan eikä skypeä ollut enää näkyvissäkään.

  Kiitti vedusti Skype!!!

 3. Noita artikkeleita lukeneena olen ymmärtänyt asian menneen seuraavasti: Fring lisäsi iphone4 videopuhelutuen -> Käyttäjiä tuli niin paljon, että Fringin palvelimien kapasiteetti ei riittänyt -> Fring poisti videopuhelutuen pois käytöstä kapasiteetin puutteen takia -> Skype veti herneet nenään

 4. No ei varmaan joku iPhone 4 aiheuta Fringin palvelimien tukkeentumista. Olet amu varmaan lueskellut jotain arvauspalstaa.

  Minun 3Gs -mallillakin, puhumattakaan lukuisista muista puhelimista, pystyi soittamaan kaksisuuntaisen videopuhelun, joka vielä pari päivää sitten toimi ihan sulavasti. Miten toi Nelonen kasvattaa oleellisesti kuormitusta? Fringin äänenlaatu on kyllä aina ollut mitä sattuu.

  Jos joku Skype veti herneitä videotuen poistamisesta (jota en ole huomannut ainakaan 3Gs’ä), niin miksi hitossa sen oma kännykkäohjelma ei tue videopuheluita? Ei ainakaan iPhonessa, jolla tosin voi olla sopimuksia kämäsen AT&T -operaattorin kanssa.

 5. On varmaan painostettu Applen suunnalta Skype sulkemaan palvelu. Joku syyhän siihenkin on että iPhone 4 ei tue 3G videopuheiluita vaikka valmiudet varmasti olisi. Applen sujettu filosofia levittää lonkeroitaan.

 6. Skypellä on on oma softnsa iphonelle. Puhelut sillä alkavat maksamaan kuukauden parin sisällä. Eli tietenkään mikään muu taho ei saa käyttää skypeä softassaan tai muuten skypen rahastussuunnitelma kusee. Ite loppuu skypetys ihan periaatteesta.

Kommentointi on suljettu!