Androidin osuus Amerikassa kasvaa muiden suurten kustannuksella

Hakukonejätti Googlen Android-alusta on comScore-tutkimusyhtiön tuoreiden lukujen mukaan Yhdysvalloissa muita suuria mobiilijärjestelmiä kovemmassa nousuvauhdissa. Itse asiassa muut ovat menettäneet osuuksiaan, samalla kun Android on kasvanut selvästi.

Paalupaikkaa älypuhelinjärjestelmissä USA:ssa pitää edelleen RIM, jonka osuus maan markkinoista oli huhtikuussa 41,7 prosenttia. Toisena tulee Apple, jonka osuus on tippunut helmikuusta yhdellä prosentilla ollen nyt 24,4 prosenttia. Viiden kärjessä suurimman pudotuksen on kokenut Microsoft, jonka siivu markkinoista on vajonnut helmikuun 15,1 prosentista huhtikuun 13,2 prosenttiin.

Nousukiidossa oleva Google Android pitää hallussaan vasta sijoitusta neljä, mutta helmikuusta alusta on noussut neljän prosentin verran 13 prosentin markkinaosuuteen. Googlen alusta tuleekin ohittamaan mitä todennäköisimmin Microsoftin kesän aikana.

Viidennellä sijalla on Palm, jonka HP osti itselleen hiljattain. Palmin mobiilialustan osuus on tippunut helmikuusta hieman 4,8 prosenttiin.

Lähde: Engadget

1 kommentti

  1. niin kovimmassa juu, kun se näyttää olevan ainoa, joka on kasvattanut osuuttaan!

Kommentointi on suljettu!