Nokia N8:ssa Gorilla Glass -näyttö ja DivX-tuki

Nokian N-sarjan kanssa työskentelevä Damian Dinning on paljastanut muutaman mielenkiintoisen yksityiskohdan Symbian-malliston tulevasta lippulaivamallista N8:sta. Dinning on ollut vahvasti mukana muun muassa uutuuspuhelimen kameran kehittelyssä, joka kuuluu N8:n mielenkiintoisimpien ominaisuuksien joukkoon.

Damian Dinning kertoo Twitter-profiilissaan, että Nokia N8:n näyttöä suojaa erittäin kestävä Gorilla Glass -lasi. Se takaa hyvän suojan ja kestää tarvittaessa erittäinkin kovaa käsittelyä. Lasin kestävyyttä voi ihmetellä täältä löytyvällä videolla, jossa Dell Streak -puhelimen näyttö joutuu rankkaan testiin.

Multimediaominaisuuksia arvostaville Dinningin toinen paljastus antaa varmastikin aihetta riemuun, sillä hän kommentoi Twitterissä Nokia N8:n toistavan suurimman osan DivX-tiedostoista ongelmitta. Tämä voitaneen tulkita niin, että kolmansien osapuolien sovelluksia ei tarvitse asentaa puhelimeen DivX-videoiden katselua varten.

Nokia N8 saapuu markkinoille heinä-syyskuussa.

Lähde: Fone Arena

29 kommenttia

 1. Eikai tuo ole sitä samaa lasia kun iphonessa, joka särkyy 1000 palaseksi kun puhelin tippuu maahan?

   1. Niin, mutt ei, vaikka en sinä olekaan.
    Olen kuitenkin jo usean vuoden ajan tällä jake-nimimerkillä täälläKIN kirjoitellut… Joten enpäs nyt olis varma kumpi meistä se fake on 😉

   2. Noh, meidän kommentit vaikuttaa sit vähän jakomieliseltä, that’s all 🙂 Noh, voin kyllä muuttaa hiukan nimimerkkiäni

  1. Voisitkohan kenties lopettaa tuollaisten ”spämmäysviestien” kirjoittamisen. Viestisi informaatioarvo on nolla (0).

 2. Näyttö on liian pieni. Eikä se ole Super Amoled. Resoluutiokin liian alhainen. Ja muu rauta on hieman liian vanhaa makuuni. Softasta en viitsi alkaa puhumaankaan.

  1. Sulle ei siis kelpaa mikään muu kuin Samppa…

  2. N8:

   – paras kamera
   – loistava näyttö (se Super AMOLED näytti auringon valossa aika himmeältä)
   – muiden uusien Nolialaisten tapaan maailman laajuinen opastava nagigaattori
   – upea muotoilu
   – HDMI
   – Symbian^3 tulee olemaan loistava käyttis (ei kannata tuijottaa kehitysversioita)
   – yms.

   1. ”loistava näyttö (se Super AMOLED näytti auringon valossa aika himmeältä)”

    No nyt kyllä haluaisin jo jotain perusteluja! Siis millä perusteella N8:ssa olisi sen parempi näkyvyys auringonvalossa? Oletko siis jo päässyt käpistelemään laitetta ulkona?

    S^3 voi olla jopa ihan hyvä, mutta se käytettävyys koostuu niin monesta osasta, että parin videon perusteella ei voi vielä sanoa yhtään mitään. Paremmaltahan se näyttää kuin aikaisemmat versiot.

   2. N8:ssa on Amoled näyttö, joka siis on auringonvalossa super-amoledia huonompi, joten on aika käsittämätöntä kehua N8:n näyttöä ja sanoa perään että ”super-AMOLED näytti auringonvalossa aika himmeältä”. 😀

    Tässä vertailun vuoksi kuva N86:sta suorassa auringon paisteessa http://www.allaboutsymbian.com/features/images/screentech/sn86.jpg

    Ja tässä Samsung Wave, jossa parjaamasi super-AMOLED näyttö http://www.mobileshop.com/blog/wp-content/uploads/2010/02/Samsung-Wave-has-Bada-and-a-screen-that-actually-works-in-direct-sunlight.jpg

   3. Eli siis Super AMOLED on huonompi ku AMOLED koska sitä ei laitettu N8 jep jep 😀

    Minä, ikävä kyllä Super AMOLED hakkaa ihan 6-0 AMOLEDIN auringonvalossa, tästä löydät ihan videoitakin ja kuvia kun vaan etsit

   4. Vaikka eipä tuolla auringonvalolla paljon ole merkitystä, kun N8 on vihdoin myynnissä niin auringosta ei paljo haittaa enää ole. Ens kesänä kaikki onkin sitten jo vanhentuneen N8 tilalle ostanut uuden mikä varmaan näkyy myös auringonvalossa

   5. Omaan viestiini vielä semmoinen lisäys, että N86:ssa on siis AMOLED-näyttö, eli sama kuin N8:ssakin.

 3. Siinä ei gorillalasit pelasta, kun kuorien sisällä on pelkkää sontaa kameraa lukuunottamatta.

  1. Noh noh, eipäs kiukutella. 😉 Meikäläiselle tulee yllättävän paljon kyselyitä N8 että milloin voi ostaa. Perusdallari on siis ainakin ilmeisen myyty.

   1. Suomessa varmaan tuleekin paljon kyselyitä, mutta pelkillä suomalaisilla markkinoilla ei Nokiaa pelasteta. Nyt pitäisi saada ostajat liikkeelle muissakin kehittyneissä maissa. Ja jotenkin pitäisi saada negatiivinen asenne Nokiaa kohtaan käännettyä takaisin positiiviseksi. Vähän samaan tyyliin kuin N95:n aikaan! Muistan kun silloin joskus kuolasin N95:n perään (kuten moni muukin, eikä pelkästään Suomessa), nyt en uskalla suoralta kädeltä sanoa edes tulenko N8:aa ikinä ostamaan.

   2. Mikael

    Kai se siitä kun pukkaisivat loistolaitteen ulos. Pelkillä puheilla ja rapistuvalla maineellaan Nokia ikuisesti ratsasta.

 4. Ennen kuin tuomitsette lopullisesti N8:n p*skaksi niin kannattaa odottaa että tulee arvosteluja jotka on tehty lopullisella ohelmistoversiolla ja kauppavalmiilla mallilla. Voi olla, että nopeutuu ja vakautuu huomattavasti. On se Nokia tuolla saralla yllättänyt ennenkin. Vaikka CPU onkin melko ”köyhä”, olisi mielenkiintoista tietää ja nähdä kuinka paljon GPU pelastaa. Käyttöliittymät ja grafiikat varmaan rullaa hyvin, mutta entäs sitten ”raakaa voimaa” vaativat tehtävät, onko esim. sovellusten käynnistyminen hiiidaaastaaaa?

 5. Mikähän Nokia hate trendi on nykyään liikkeellä. Symbian pärjää joka saralla siinä missä iluuri, Android ja Bada. Ainoa missä Nokia laahaa perässä on käyttöliittymä. Ei ole hienoja transitio efektejä ja jotkin valinnan ovat joskus hankalasti valikoiden takana. Jos puhelimien ominaisuuksia verrataan, niin Symbian vie selvästi voiton. Kaikista monipuolisin ja avoin mobiilikäyttis mitä löytyy. Tuntuu vain siltä että silmäkarkki myy, eikä niinkään se mitä puhelimella voi tehdä.

  1. Tottakai silmäkarkki ja tuotteen ulkonäkö myy, ihmiset haluaa tuotteen mikä näyttää hyvältä. Ihan sama ku useimmat ostaa vaatteita mitkä näyttää hyvältä, jotkut ostaa television mikä sopii sisustukseen ym. Tottahan toki hyvännäköinen ja kiinnostavan näköinen tuote edesauttaa myyntiä ja saa ihmiset sitä koittamaan

   ja tässäkin keskustelussa taidettiin jo mainita (vai oliko se toisessa) ei suurinta osaa perus käyttäjistä kiinnosta mikään avoimuus pätkän vertaa, eivät edes tiedä mitä eroa on avoimella ja suljetulla käyttiksellä.

   Suurin osa käyttäjistä kyllä pystyy tekemään kaiken haluamansa ilman symbianin avoimuuttakin ja haluavat yksinkertaisen ja helposti toimivan käyttökokemuksen

   Sitten on se tietty porukka joka vaatii enemmän jotka saavat symbianin ja maemon kaltaisista käyttiksistä paljon enemmän irti.

   1. Niin tottakai tyylikkäämpii tuote myy aina paremmin, mutta pointtina onkin se, että kun nämä ns. symbian vihaajat perustavatkin ainoastaan siihen silmäkarkkiin…Ei Symbian kuitenkaan niin hankala ole käyttää. Ihmiset tietysti ostavat puhelimensa eri perustein, itse valitsen hinnan ja ominaisuuksien pohjalta. Esim iPhone 4 taitaa kustantaa lähes tuplasti mitä N8, josta löytyy kaikki samat ominaisuudet ja enemmänkin.

    Niin ja kyllä se avoimuus tulee sitä kautta tutuksi joka käyttäjälle, kun et saa ohjelmia mistää muualta kuin appstoresta

   2. Jos kytkynä ostaa iphone4 niin veikkaisin, että se tulee maksamaan about 100e enemmän kun N8 ehkä korkeintaan 150e

  2. Let the haters hate. Kyllä täällä löytyy ihmisiä jotka uskoo Noksuun, kuten täällä. Vihaajat tuntuu olevan vain äänekkäämpiä.

 6. En vain ymmärrä mitä ihmiset aina valittavat Nokian vaikeasta käyttöliittymästä. Itselläni ei yhdessäkään nokian puhelimessa ole ollut mitään vaikeuksia pienen tutustumisen jälkee. Taitaa olla niin, että se on käyttäjän aivokapasiteetistä kiinni, ovatko Nokian käyttöliittymät hankalia vai ei.

  1. Itsellä vähän sama fiilis. Go, Nokia!

Kommentointi on suljettu!