Uusi Opera Mini 5.1 lupaa tehokasta surffausta peruspuhelimiin

Ohjelmistotalo Opera on julkaissut 5.1-version suositusta Opera Mini -verkkoselaimestaan. Kyseessä on erityisesti perustason puhelimiin suunnattu selain, joka tukee yhtiön omien sanojensa mukaan yli 3000 eri matkapuhelinmallia.

Uudessa julkaisussa Opera on keskittynyt parantamaan selaimensa toimivuutta puhelimissa, joiden muistin määrä on vähäinen. Yhtiön mukaan parannus näkyy erityisesti niillä käyttäjillä, jotka ovat kohdanneet virheilmoituksia muistin loppumisesta. Päivittämistä Opera Mini 5.1:een norjalaisyhtiö suosittelee erityisesti Nokia S40 -puhelinten ja pienellä näytöllä varustettujen kännyköiden omistajille.

Toinen merkittävä parannus on uudistunut käyttöliittymä. Se kohentaa käyttökokemusta ja mahdollistaa useamman nettisivuston yhtäaikaisen auki pitämisen.

Opera Minin suurimpiin vahvuuksiin kuuluu sivujen pakkaustekniikka. Sen ansiosta sivut latautuvat nopeammin ja siirretyn datan määrä vähenee. Samalla käyttäjä säästää kustannuksissa, jota voidaan pitää tärkeänä tekijänä esimerkiksi kehittyvissä maissa.

Lähde: Opera