Video: näin Terminal Mode integroi puhelimen autoon

Nokian ja CE4A:n (Consumer Electronics for Automotive) kehittelemästä Terminal Mode -tekniikasta on kuultu muutamaan otteeseen hienoja lupauksia. Sen perustana on mahdollistaa puhelimen toimintojen operoiminen auton sisäänrakennettua viihdejärjestelmää käyttäen. Tekniikka on kaikille avoin ja siitä kiinnostuneet auto- ja matkapuhelinvalmistajat voivat ottaa sen vapaasti käyttöön.

Saksalainen VolksWagen on julkaissut yhden ensimmäisistä Terminal Mode -tekniikkaa esittelevistä videoista. Yhtiö esitteli juttumme lopussa nähtävän videon MobileBeat 2010 -tapahtumassa, mutta kertoi ikäväkseen, että kaupalliseen käyttöön sitä saadaan odottaa ainakin pari vuotta.

Videolla nähdään, kuinka puhelimen keskeisimpiin toimintoihin pääsee käsiksi auton kosketusnäytön ja painikkeiden kautta. Integraation myötä puhelimen navigaattorin ja muiden ominaisuuksien käyttö autossa helpottuu huomattavasti.

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1651/

Lähde: Engadget

2 kommenttia

  1. Näyttää kyllä hienolta. Jos mulla olisi auto ja ajokortti, niin tuommoinen pitäisi kyllä saada. Mutta itselläni ei silmien takia tule kumpaakaan koskaan olemaan.. Ehkä silti pelkääjän paikalta pääsen vielä moista systeemiä käytämään 🙂

  2. Hyi hemmetti, Symbian autossa. Yök yök yök!

Kommentointi on suljettu!