Apple vastaa antenniongelmiin lahjoittamalla ilmaisen kotelon iPhone 4 -käyttäjille

Ennakkoarveluiden mukaisesti Applen tämänpäiväinen lehdistötilaisuus koski iPhone 4 -puhelimen kohuttua antenniongelmaa. Yhtiön mukaan ongelma ei ole ainoastaan iPhonessa, vaan se koskettaa lähes kaikkia älypuhelimia. Apple keskittyikin demoamaan tilaisuudessa kuinka kuuluvuuspykälät tippuvat BlackBerry Bold 9700-, HTC Droid Eris– ja Samsung Omnia II -puhelimissa iPhone 4:n tavoin.

Apple kertoo myöntävänsä ongelman, mutta sanoo sen vaikuttavan vain pieneen käyttäjäryhmään. Todisteeksi yhtiö paljasti muutamia yksityiskohtaisia datatietoja:

 • Applen tukipuhelimeen soittaneista iPhone 4 -käyttäjistä vain 0,55 prosenttia on valittanut kuuluvuusongelmista.
 • iPhone 4:n palautusprosentti on myynnin alussa ollut selvästi iPhone 3GS:ää pienempi.

Yhtiö otti lisäksi esille operaattori AT&T:n tilastot katkenneista puheluista. Ne osoittavat, että iPhone 4 -käyttäjät ovat kokeneet aavistuksen enemmän puheluiden katkeamisia kuin iPhone 3GS -käyttäjät. Yhtiön päätelmän mukaan tämä johtuu siitä, että iPhone 3GS -puhelimen omistajista suuremmalla osalla on käytössään kotelo, joka ehkäisee kuuluvuusongelmien muodostumista.

Antenniongelmaa lievittämään Apple tuleekin lahjoittamaan kaikille iPhone 4 -käyttäjille, jotka ovat ostaneet puhelimensa ennen syyskuun loppua, ilmaisen kotelon. Samalla valmistaja pidentää puhelimen palautusaikaa 30 päivään.

Asiakkaat pääsevät valitsemaan kotelonsa useista eri vaihtoehdoista ensi viikon lopusta alkaen.

19 kommenttia

 1. Jee, aina halunnutkin pitää kortsua puhelimen päällä.. Hienoa!

 2. Johan pomppas. Hieno puhelin pitäisi nyt verhota jollain kotelolla… ei käy. Applelle halpa tapa vetää kuluttajaa nenästä, ongelma vain ei korjaannu. Ios4 korjauspäivitys simuloi palkkeja vaikka kuuluvuutta ei oikeasti olisikaan. Tolppia on mutta puhelu katkeaa.. 😀

 3. Hienosti sivuutettu ongelma juu. Noh odotellaan ens kesää ja seuraavaa versiota, 3Gs luottaa siihen asti vallan hyvin.

  1. Mitenniin sivuutettu, suosittelen katsomaan sen lehdistötilaisuuden

   1. No kyllä se melkosta ongelman väistelyä on, että Apple saa aikaseksi vain tuollasen purkkaratkasun että lahjotetaan puhelimen omistajille kotelo.

  2. mikkis

   niin, kotelohan kuului alkuperäisiin Iphone 4: n ”ominaisuuksiin”??
   Mutta hienoa että olet tyytyväinen ratkaisuun 😀

   1. En ole tyytyväinen ratkaisuun, edelleen tässä arpoo, että mitä tekee, (tuossa alempana myös mainitsin, että en mitään koteloa en ala käyttämään)

    Mutta kyllä siinä tilaisuudessa tuohon ongelmaan pureuduttiin

    Tuntuu vaan siltä, että jos luurin tilaa niin huomaa, että mitään käytännön ongelmia ei edes ole. Tosin jos taas huomaa, että menty huonompaan suuntaan ni eihä se sitten hyvä ole

 4. Buahahah.. 😀 No ei uskovaiset muuta kuin valkkaamaan mieleistä koteloa! 🙂

 5. Ei yllätä tuo ongelmasoittojen määrä 0,55%
  eikä myöskään yllätä, se että uutta iphonea on palautettu vain 1,7% kun edellistä iphonea oli palautettu 6%

  ja 100 puhelua kohden iphone4 oli tehny yhden katkenneen puhelun enemmän, kun edellinen malli

  Suurin ongelma ihmisillä on tuntunut olevan toi palkkien pudotus ja jokainen sen halunnut tuubissa näyttää tekemällä oman videon, kun sitten taas oikeasti pieni osa kärsii oikeesti katkenneista puheluista

  Kannattaa muuten katsella se lehdistötilaisuus, saa hiukan paremman kuvan koko touhusta, ku vaan uutisia lukemalla. Tosin sitähän tähän iphone4 antennijuttuu liittyen on tehty, kaikki lukee uutisia ja seuraa nettiä ja yhtäkkiä kaikilla on ongelma, mutta silti halutaan luuri pitää itsellä 😀

  Hieno homma kyllä, että rahat takaisin jos ei tuote miellytä, mutta näyttää se kovastikin ihmisiä miellyttävän :), samoin kun ilmainen bumper on hyvä vaikka omaa tulevaa luuria en ole kyllä sellaseen laittamassa, pilaa vaan ulkonäön

  Uskoisin että mitään ongelmaa ei edes tule päivittäisessä käytössä, mutta sen näkee sitten

  1. Tyypillinen applefanaatikon asenne taas tuo. Epätoivosesti koetetaan vähätellä ongelmaa. Vaikka katkeavia puheiota olisikin vain esim 1 sadasta, niin siitäkin syntyy aika helvetin monta katkennutta pahulua. ja entäs jos katkennut puhelu on esim hätäpuhelu?

   Sitäpaitsi kuten netissä olevista videoista on nähty, niin se verkkoongelma näkyy heti kun sormella koskee siihen kohtaan puhelimessa joten ongelma on kyllä huomattavasti yleisempi kuin väität.

  2. ”Kannattaa muuten katsella se lehdistötilaisuus, saa hiukan paremman kuvan koko touhusta”

   Toi oli hyvä 😀 Applen lehdistötilaisuudethan on yleisesti sitä totuutta täynnä

   Viimeisimpiä kuulumisia applelta (lähde engadget):
   Kukaan ei käytä isoa kännykkää (kuten Evoa)= LOL
   Lähes jokainen puhelin menettää signaalin voimakkuuttaan kun sitä pidetään ”tietyllä tavalla” LOLOL
   Monet selittivät, että kuuluvuusongelma häviää softan päivityksellä, mikä ei olekaan totta. LOL

 6. Täysin naurettavaa touhua Applen puolelta, nyt sittenkin Applefanit on ihastuksissaan tästä mahtavasta ongelman ratkaisusta 😛

 7. Hehheh 😀

  http://www.digitoday.fi/mobiili/2010/07/15/applen-paivitys-ei-korjaa-iphone-4n-antennia/20109829/66?offset=80#comments

  Eipä kyllä yllätä lainkaan, raudassa olevaa suunnittelumokaa ei korjata jollain softapäivityksellä. Itseasiassa Apple sai tuolla käyttispäivityksellä tilanteen näyttämään vain surkuhupaislta:

  > Cnet-lehden testin mukaan päivitys tosiaan vaikutti puhelimen verkon
  > voimakkuutta kuvaavien palkkien toimintaan. Aiemmin puhelimen
  > verkkopalkit katosivat aiemmin kokonaan ennen puhelun katkeamista,
  > mutta päivityksen jälkeen puhelu katkeaa jo kahden palkin näkyessä.

 8. Juu pitihinhän tuo ottaa ja kattoa sitten koko tilaisuus. Jos mä nyt oikeen ymmärsin, että tarjoovat tuota lerpuketta ympärille ensiapuna jos vaikka syksyyn mennessä keksivät siihen ratkaisun?

  1. No ei varmaan tule muuta ratkaisua kuin tuo kotelo. Ei tätä softalla korjata, joten kaikki myydyt puhelimet pitäisi sitten vaihtaa/korjata kun rautakorjaus on saatu tehtyä.

 9. Apple menee konkaan. Apple menee konkkaan. iEttä naurattaa.

 10. Jep, tästä se alkaa. Apple menee konkkaan.

 11. Ei Apple nyt konkkaan tällaisen jutun takia mene 😀 Eiköhän iPhone 4 ole jo myynyt sen verran että uusi laite kannatti kehitellä ja julkaista.

  Applen akilleenkantapää on Jobs johdossa ollut juuri liiallinen ylimielisyys ja epärealistinen johtamisote. Nämä voivat siitä olla ensimmäisiä merkkejä, mutta itselle nämä tuntuvat ihan perinteisiltä Apple manöövereiltä.

  Se että myy jo neljättä kertaa samaa tavaraa käytännössä samassa laatikossa pitäisi olla se todellinen syy mistä ihmiset vauhkoontuvat, mutta ei, se on joku antennivirhe jonka Apple voi kehuskella korjanneensa taas seuraavaan tuotteeseensa. Sitä laitetta taas hurrataan ja fanitetaan aivan kuten iPhonea aiemminkin.

  Sitäpaitsi nyt äänessä oleva ”Applen käy huonosti” huutosakki on vain se vähemmistö joka ei aiemmin ole päässyt aiheesta Applea sättimään. Heidän mölyn perusteella ei kannata päätyä siihen lopputulokseen että Applen miljoonat fanipojat olisivat jätämässä tätä laitetta ostamatta.

Kommentointi on suljettu!