Nokialta tekstiviestipohjainen pikaviestinsovellus Intiaan

Intian yli 400 miljoonasta matkapuhelinkäyttäjästä harvalla on älypuhelin tai mahdollisuus päästä Internetiin. Niinpä esimerkiksi erilaisten sosiaalisten palveluiden ja pikaviestimien käyttö voi olla mahdotonta tai yksinkertaisesti liian kallista.

Maailman johtava matkapuhelinvalmistaja Nokia on julkaissut kehittyvien markkinoiden ongelmat kiertävän Nokia Mobile Communities -sovelluksen, joka on alussa saatavilla ainoastaan Intiassa. Se on tekstiviestipohjainen pikaviestinsovellus, jonka toiminta on optimoitu edullisille S40-puhelimille, joista löytyy 240 x 320 pikselin näyttö. Sovellus perustuu Javaan ja toimii näin ollen tarvittaessa lähes kaikissa Nokian puhelimissa.

Sovellus koostuu kahdesta pääominaisuudesta, jotka ovat Conversations ja Streams. Ensin mainittu mahdollistaa viestittelyn maksimissaan kymmenelle henkilölle pikaviestimien tavoin. Streams on sosiaalisia palveluita mukaileva toiminto, jossa käyttäjät seuraavat toisiaan ja itseään kiinnostavia aihealueita.

Nokia Mobile Communities -ohjelman käyttö maksaa perinteisen tekstiviestin verran. Sovellus integroituu yhteen puhelimen sisäisen osoitekirjan kanssa, joka helpottaa sen käyttöä.

Lähde: Nokia Beta Labs