Sony Ericsson raportoi toisen neljänneksen tuloksensa: keskihinta edelleen nousussa

Japanilaisruotsalainen Sony Ericsson näyttää vihdoin selvinneensä pitkään jatkuneesta tappiokierteestä. Yhtiö onnistui kääntämään pahat tappiot tammi-maaliskuussa voitoksi ja kertoo nyt saman linjan jatkuvan toisen vuosineljänneksen osalta, josta valmistajan kassaan kilisee 31 miljoonaa euroa ennen veroja.

Yhtiön tuloksessa erityistä mielenkiintoa herättää puhelinten keskimääräinen myyntihinta, joka nousi huhti-kesäkuussa huimaan 160 euroon. Nousu on merkittävä, sillä vielä tammi-maaliskuussa Sony Ericssonin kännykkä maksoi keskimäärin 134 euroa.

Hyvänä merkkinä tuloksessa voidaan pitää myös aavistuksen kasvaneita toimitusmääriä. Alkuvuonna Sony Ericsson toimitti markkinoille 10,5 miljoonaa puhelinta. Toisen vuosineljänneksen aikana luku kasvoi 11 miljoonaan. Toimitusjohtaja Bert Nordbergin mukaan yhtiön uudet älypuhelimet on otettu markkinoilla vastaan positiivisesti.

Tarkemmin Sony Ericssonin tulosta voi tarkastella täällä.

7 kommenttia

 1. No on korkea aikakin näkyä valoa tunnelin päässä. Sony Ericssonin tilanne oli opitkään suorastaan katastriofaalinen ja siitä näytti tulevan kovan kilpailun uhri jolle tulisi lappu luukulle ennemmin tai myöhemmin. Saa nyt nähdä onko tämä vain tilapäistä vai uuden nousun alku.

 2. Kyllähän sen ”tiesi” viime kesänä ku näki ensimmäisen kerran xperia x10 että nyt nousee sonyerkki, sen verran kiinnostavan näköinen ja oloinen puhelin oli. Nyt vielä noi pikkuset miniversiot ja muutenkin sonyerkin uudet puhelimet ollu tosi tyylikkään näkösiä ja myöskin uuden xperian ihan erillainen käyttöliittymä on varmasti vaikuttanut kiinnostavuuteen positiivisesti

  1. Ei kyllä viime kesän perusteella todellakaan voinut tollasia johtopääröksiä vetää. Sillon näytti pikemminkin siltä, että Sony Ericsson pistää lapun luukulle ennemmin tai myöhemmin. Ei se heidän tulevaisuutensa kyllä vieläkään mitenkään taattu ole, vaikka hiukan ilmeisesti alkaa valoa näkyä tunnelin päässä. Firma on edelleen niin rapakunnossa, että nyt on pakkokin menestyä muuten käy huonosti.

   1. Sony Ericcsson teki niin rajusti tappiota niin pitkään, että tuolla nyt päättyneen neljänneksen tahdilla menee kauan ennenkuin menetykset on korvattu. Mutta hyvähän se on, että ovat sentään tappioputken saaneet katkaistua ainakin toistaiseksi. Tuleva näyttää kestääkö nousu vai jääkö se vain tilapäiseksi.

   2. Eikss joku fiksu analyytikko, oliks kenties jopa suomalaine, arvioinu viime vuoden lopusta että sony ericssonin loru on ohi vuoden 2010 jälkeen? 🙂

 3. Sony Erkin ainoa ongelma nyt taitaa olla vain laitteiden saaminen myytäväksi asti. Mukavastihan tuo X10 Minikin on ilmaantunut Suomalaisten operaattorien valikkoimiin, mutta vielä kaipaisin X10 Mini Pro:ta, X10:ä ja esim. Aspenia laajaan myyntiin.

  Itsellä on käynyt mielessä tuon Minin pokkaaminen, koska S-E tarjoaa nyt markkinoille sellaisia tuotteita mitä ei muilta suoranaisesti löydy. Samalla olisi mukava seurailla mikä on S-E:n tuotetuen taso. Tiettävästi X10 ei ainakaan ole saanut yhtäkään päivitystä? Tämänkaltainen tuki tuotteille voi olla monille kynnyskysymys kännykkäinvestointeja tehdessä.

  1. kolmisen viikkoa sitten tuli x10 päivitys, näyttäis nopeuttaneen luuria aika mukavasti ja nyt näyttää siltä mitä sen olis pitäny olla jo julkaistuna

Kommentointi on suljettu!