Windows Phone 7:ssä laaja tuki useille audio- ja videotiedostoille

Microsoftin Windows Phone 7 tulee sisältämään laajan tuen useille eri mediaformaateille. Ohjelmistojätin uutuusalusta tukee tietojen mukaan erittäin kattavasti audio- ja videotiedostoja, jonka johdosta se on esimerkiksi iPhonea parempi valinta multimediakäyttöön.

Lähteen mukaan WP7 tukee seuraavia audiotiedostoja: WAV, MP3, WMA Lossless, WMA Pro, WMA Standard v9, AAC-LC, HE-AAC v1, HE-AAC v2, Adaptive Multi-Rate Narrow Band, Adaptive Multi-Rate ide Band ja Qcelp.

Videopuolella tuettuina ovat DivX:n lisäksi WMV, WMV v9, MPEG-4 Part 2, MPEG-4 Part 10 ja H.263. Erityisesti DivX-tuki tulee varmastikin monille iloisena yllätyksenä, sillä se löytyy harvoista mobiilialustoista sisäänrakennettuna.

Hyvä formaattituki yhdistettynä innovatiiviseen Zune-käyttöliittymään antaa Microsoftille loistavat mahdollisuudet kamppailla muun muassa iPhonea ja Androidia vastaan. Aika näyttää, kuinka hyvin yhtiö kilpailussa pärjää. Tällä hetkellä ohjelmistojätin osuus mobiilimarkkinoilla on laskussa.

Lähde: IntoMobile

5 kommenttia

 1. Kunpa MS ymmärtäisi heittää jo pyyhkeen kehään! Windows Mobilen (Nyttemmin Windows Phone) kehitykseen on kaadettu miljoonia, mutta tuloksena on vain laskeva markkinaosuus. Monikaan ei tahdo Windowsia taskuun :p

  1. Jaa mun mielestä windows phone 7 kuulostaa ja näyttää varsin kiinnostavammalta (plussaa aivan erillaiselta käyttöliittymästä kuin muilla) ja nostaa varmasti Microsoftin markkinoita ja moni tämän luurin tulee vielä haluamaan 😉

   1. Copypaste ja moniajo. Ilman niitä ei tule kauppoja. Muuten WinMo kuulostaa ihan mainiolta.

    En tajua, miksi applemaisuutta piti lähteä hakemaan sieltä Applen paskojen saavutusten osastolta. Nykyisellä apinoinnilla ei ainakaan paranneta käyttökokemusta.

   2. Mikkis

    Samoin. Helposti parhaan näköinen ja helppokäyttöisen oloinen käyttis. Eihän sieltä ole vielä tullut laitetta ulos, joten miten markkinaosuus voisikaan nousta?

  2. Itseäni ainakin kiinnostaa WP7 kovasti. Melko todennäköisesti tulee ainakin kokeeksi joku laitekin ostettua. 🙂 Veikkaan, että WP7 saa Windows phonen osuuden taas nousuun. Sovelluskehittäjät ainakin ovat innostuneet, kiinnostus kehittää sovelluksia WP7:lle on noussut lähes samoihin lukemiin iOS:n ja Androidin kanssa. Ja kaikkihan nyt tietää, että nykyään sovellukset ovat tärkeässä roolissa kuluttajia houkutellessa.

Kommentointi on suljettu!